METEOROLOGII TRANSMIT TEMPERATURI DE +22 DE GRADE SĂPTĂMÂNA ACEASTA. Vremea în Moldova, AICI

20 mar 2023
Vremea va avea tendință de încălzire de la o zi la alta. Precipitațiile vor cădea izolat, preponderent în raioanele din nordul țării. Vântul va sufla slab, până la moderat din nord-est. Cerul se va menține noros Noaptea, temperatura minimă a aerului va crește treptat de la -2,+5 până la +7,+10 grade Celsius la sfârșitul săptămânii. Maxima zilei va crește de la +10 la +17 la Nord, de la +13 la +20 la Centru și +15 la +22 în sudul țării. Cum va fi vremea în Moldova în următoarele 7 zile, vedeți mai jos.

La Nord, începem săptîmâna cu -2 grade noaptea și +10 grade în termometre în timpul zilei. Ulterior, treptat, valorile termice vor crește până la +15, +17 grade Celsius ziua, iar noaptea, până la +5 grade Celsius. Pentru zilele de marți, sâmbătă și duminică meteorologii transmit ploi slabe.

La Centru, noaptea va fi +1 grad luni, care va crește până la +6 și chiar +9 grade Celsius în a doua parte a săptămânii. Ziua, vor fi +13, +15, apoi +20 de grade Celsius. Precipitații nu se prevăd.

În sudul țării, se vor înregistra minime de +3 grade, care ulterior, vor crește până la +10 grade Celsius. Ziua, temperatura aerului va oscila între +15 și +22 de grade Celsius. Marți, sunt posibile ploi slabe.Potrivit regimului pluviometric, cantitatea precipitațiilor pe 60% din teritoriul țării a constituit 5-12 mm (80-200% din normă). În restul teritoriului, preponderent în sudul țării, cantitatea precipitațiilor nu a depășit 2-4 mm (25-65% din normă).

La culturile de toamnă se vor semnala fazele: înfrățirea și frunza a treia. În raioanele din sudul țării, la culturile pomicole se va semnala umflarea mugurilor, izolat – înflorirea.
loading ...