MICII PRODUCĂTORI, PENSIUNILE TURISTICE SI ARTIZANII ÎȘI VOR ÎNREGISTRA MAI SIMPLU ACTIVITATEA

30 nov 2023
Va fi simplificată procedura de înregistrare pentru micii producători, producătorii artizanali și pensiunile turistice. Parlamentul a votat astăzi în lectura a doua un proiect în acest sens.
 
Documentul mai propune modificarea unor acte normative care reglementează activitatea cu produse de uz fitosanitar și cu fertilizanți; activitatea sanitar-veterinară; desfășurarea activităților de comerț pe teritoriul Republicii Moldova; reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător; igiena produselor alimentare; siguranța alimentelor.
 
Printre prevederile proiectului de lege se regăsesc excluderea certificatului de inofensivitate (la export sau reexport) pentru produsele alimentare, inclusiv cele ambalate; simplificarea procedurii de eliberare a autorizației sanitar-veterinare pentru mijloacele de transport; reducerea frecvenței prelevării de probe adaptată specificului și dimensiunii întreprinderii, cu condiția ca siguranța produselor alimentare să nu fie compromisă etc.
 
O altă prevedere a proiectului se referă la pensiunile turistice și agroturistice cu servicii de pregătire și servire a mesei. Acestea vor putea să producă vin din materia primă proprie, iar vinul va putea fi servit sau comercializat direct consumatorilor.
 
Prevederile proiectului vor intra în vigoare, cu unele excepții, la expirarea a două luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
 
loading ...