MOLDOVA ȘI AZERBAIDJAN – GATA SĂ DEZVOLTE PROIECTE COMUNE ÎN SECTORUL AGRICOL

28 apr 2022
Intensificarea dialogului între state și a cooperării comercial-economice, în special în sectorul agroindustrial, a fost principalul subiect de discuție dintre ministrul Viorel Gherciu și ambasadorul Republicii Azerbaidjan la Chișinău, E.S. Gudsi OSMANOV. Totodată, oficialii au făcut schimb de opinii cu privire la forumurile interguvernamentale ce urmează a fi organizate în scopul impulsionării fluxurilor comerciale reciproce, în vederea identificării unor noi furnizori de inputuri și dinamizarea relațiilor bilaterale pe toate segmentele.

Viorel Gherciu a apreciat deschiderea ambasadorului pentru extinderea colaborării bilaterale și pentru atragerea investițiilor azere în economia Republicii Moldova.

În contextul situației actuale din regiune, inclusiv pe piața produselor de protecție a plantelor și a îngrășămintelor minerale, precum și creșterea semnificativă a prețurilor la energie și materiile prime, producătorii agricoli nu pot satisface nevoile piețelor regionale și mondiale, fiind și în imposibilitatea asigurării îngrășămintelor minerale în țara noastră. În acest sens, suntem într-un proces intens de diversificare a piețelor de import și export, pentru a susține mediul de afaceri în depășirea crizei, a precizat ministrul.

La rândul său, E.S. Gudsi OSMANOV a declarat că, inițierea unor evenimente și proiecte comune ar crește oportunitățile de dezvoltare și reformare atât pentru companiile moldovenești, cât și pentru cele azere.

Reamintim că, că în data de 9 februarie curent, a avut loc o întâlnire de lucru la Baku, dintre oficiali ai Guvernului Republicii Moldova și ai Guvernului Republicii Azerbaidjan. Scopul întrevederii a fost de a fortifica dialogul bilateral, de a stabili direcțiile prioritare de colaborare moldo-azeră și de a discuta despre măsurile necesare ce pot impulsiona interacțiunea bilaterală pe dimensiunile de interes reciproc, mai cu seamă, eficiența fertilizanților în agricultură şi aplicarea acestora pe solurile şi culturile specifice Republicii Moldova.
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate

MOLDOVA ȘI AZERBAIDJAN – GATA SĂ DEZVOLTE PROIECTE COMUNE ÎN SECTORUL AGRICOL

MOLDOVA ȘI AZERBAIDJAN – GATA SĂ DEZVOLTE PROIECTE COMUNE ÎN SECTORUL AGRICOL

MOLDOVA ȘI AZERBAIDJAN – GATA SĂ DEZVOLTE PROIECTE COMUNE ÎN SECTORUL AGRICOL

loading ...