ȘERVEȚELUL ALB DIN CASEROLA CU CARNE, CARE ESTE, DE FAPT, ROLUL LUI?

04 mai 2023
Cu siguranță știm cu toții despre materialul alb pe care o găsim sub bucata de carne împachetată pe care o cumpărăm la magazin. Este prezentă atât în caserola cu carne, cât și cu ficat, cârnăciori sau alte produse din carne crudă. La prima vedere, șervețelul alb este acolo pentru a absorbi excesul de lichid sau sânge, acesta, însă mai are și alt rol.

Acest șervețel absoarbe într-adevăr mult lichid. Cu toate acestea, este, de asemenea, esențial atunci când vine vorba de a ține la distanță bacteriile dăunătoare și de a vă menține în siguranță sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră.

După cum știe orice bucătar, trebuie să fii foarte atent când manipulezi carnea crudă, care conține bacterii active cu potențialul de a te îmbolnăvi dacă nu iei măsurile de precauție adecvate.

Potrivit unui articol recent din Ranker, care face lumină asupra diferitelor tipuri de ambalaje alimentare, acest șervețel oprește carnea să rămână în lichid, ceea ce ar putea duce la creșterea mai multor bacterii pe ea. Acesta funcționează, de asemenea, pentru a absorbi lichidul, sângele, astfel încât să nu se reverse peste bucătărie sau frigider, răspândind bacterii.

După cum a raportat anterior publicația, aceste șervețele sunt supuse unor reglementări foarte stricte în SUA de către Food and Drug Administration (FDA), iar fiecare șervețel individual trebuie să fie solicitat și aprobat înainte de a putea ajunge în contact cu orice produs din carne.

Conform unui articol anterior publicat în MyRecipes pe aceeași temă, majoritatea acestor șervețele sunt fabricate fie din gel de silice, fie din celuloză, care sunt apoi acoperite într-o folie de plastic perforată, netoxică.
Deși pot părea destul de subțiri, ambele aceste materiale pot ține mai mult decât ai putea crede. De exemplu, după cum a raportat aceeași publicație, s-a descoperit că șervețelele de la un produs pot conține până la 40 de grame de lichid.

Sursa: Mirror
 
loading ...