BRÂNZETURI, CAȘCAVALURI ȘI CARNE DE IEPURE DE LA DROCHIA. Cum reușesc să dezvolte afaceri antreprenorii din nordul țării, AICI

17 mar 2023
Aliona și Alexandru Țurcanu din nordul țării, după 17 ani de muncă în străinătate, împreună cu ai lor copii, au revenit în Moldova din diasporă, și au investit economiile într-o companie de producere a brânzeturilor și cașcavalului în satul Pelinia.

Aliona și Alexandru intenționează să își extindă afacerea, să își diversifice producția și să ofere noi locuri de muncă pentru localnici. În curând, vor deschide al doilea magazin de firmă în Bălți, dar cașcavalurile lor pot fi găsite și la târgurile micilor producători organizate în Chișinău și alte localități din Moldova.Cele mai bune cașcavaluri sunt cele produse acasă. Recomand tuturor produsele familiei Țurcan din Pelenia, fac niște brânzeturi și niște cașcavaluri excepționale. Soții au trecut prin perioade diferite, dar, în pofida dificultăților, au dezvoltat o afacere încă mică, dar vreau să accentuez cu cât optimism privesc ei viitorul. Familia Țurcan a demonstrat că și în Moldova se pot face lucrurile la același nivel ca și în Europa. Am promis familiei Țurcani că guvernul va lansa în următoarele 2 luni programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, a spus prm-ministrul, Dorin Recean, care i-a vizitat.

Tot din nordul țării, tinerii antreprenori Nicolae și Alexandru, au deschis o afacere de creștere a iepurilor în satul Chetrosu, raionul Drochia. Cu o viziune puternică, determinare și perseverență, au creat în timp una din cele mai mari crescătorii de iepuri din Moldova, oferind, în același timp, 20 de locuri de muncă pentru locuitorii satelor din regiune. Dezvoltând afacerea acasă, tinerii contribuie la creșterea economică în comunitate, dar și la îmbunătățirea calității vieții oamenilor.Pe final de vizită, am primit de la ei un set de propuneri concrete, dar și o carte de bucate, din care te poți inspira și care poate fi accesată de oricine, a mai spus Recean.

Compania de creștere a iepurilor din Chetrosu a fost fondată în 2009. Activitatea de bază este creșterea iepurilor cu un ciclu complet de producție, fiind astăzi cel mai important producător de carne de iepure din Republica Moldova. Anterior, AGROMEDIA a realizat un material despre activitatea acestei companii pe care îl puteți accesa AICI.

 
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...