UCRAINA INTERZICE IMPORTUL DE CARNE DE PASĂRE ȘI OUĂ DIN R. MOLDOVA. Motivul, AICI

24 mar 2023
Administrația de Stat pentru Producția și Serviciul Consumator din regiunea Dnepropetrovsk a interzis importul de mărfuri din Chile și Moldova pe teritoriul regiunii. Motivul invocat de ucraineni este detectarea gripei aviare, transmite AGROMEDIA, cu referire la Bani.md.

Este interzis importul pe teritoriul regiunii Dnipropetrovsk din Republica Moldova ouă pentru incubație, păsări de curte, produse derivate (cu excepția produselor care au fost prelucrate printr-o metodă care garantează distrugerea agentului cauzal al bolii specificate). în conformitate cu Cerințele privind importul (expedierea) animalelor vii și a materialului lor de reproducere, produse alimentare de origine animală, furaje, fân, paie, precum și subproduse de origine animală și produse de prelucrare, prelucrare a acestora, aprobate de către Ordinul Ministerului Politicii Agrare și Alimentației al Ucrainei din 16.11.2018 nr. 553, se arată în mesaj.

Menționăm că în ultima perioadă, Agenția Națională Pentru Siguranța Alimentelor nu a raportat cazuri de gripă aviară depistate pe teritoriul țării.
 
loading ...