VREME FRUMOASĂ ȘI CALDĂ ÎN TOATĂ ȚARA

16 mai 2022
Săptămâna aceasta, ne vom bucura de mult soare și vreme caldă în toată țara, cu mici averse de ploaie în zilele de marți și miercuri, la Centru și Sud. Potrivit estimărilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 16 - 22 mai, termometrele vor indica noaptea, până la+13 grade Celsius, iar în timpul zilei, se așteaptă până la +27 de grade Celsius. Puțin mai rece va fi miercuri și vineri, când se vor înregistra +18 grade, la Nord, +19 – la Centru și +20 de grade Celsius, în regiunea de Sud a țării.

Locuitorii din partea de Nord vor avea parte de temperaturi cuprinse între +3 și +11 grade Celsius, în timpul nopții. Maximele vor urca până la +25 de grade Celsius. Sinopticienii nu transmit ploi pentru localitățile din nordul țării.

La Centru, v-a ploua în zilele de marți și miercuri. Minimele vor oscila între  +4 și +12 grade Celsius. Pe parcursul zilei, se așteaptă temperaturi între +15 și +26 grade Celsius.

Și la Sud, marți și miercuri s-ar putea să cadă câțiva stropi. Noaptea, se prognozează, +5, +13 grade. Maximele termice vor oscila între +16 și +27 de grade Celsius.

În această perioadă, agricultorii țin sub control buruienile și starea fitosanitară a culturilor, efectuând după caz lucrările necesare. De asemenea, fiindcă nivelul de precipitații este unul foarte scăzut, se efectuează irigarea culturilor. 
loading ...