Cașcavalurile produse în gospodăria țărănească „Chiriac Piotr” din satul Cealîc, Taraclia, au cucerit jurații de la prestigiosul concurs de cașcavaluri din Franța, unde au participat peste 70 de țări.
Cașcavalul Caciotta a cucerit medalia de argint, iar cașcavalul Gulvet Delicatus a obținut medalia de bronz. Astfel, cașcavalurile produse cu multă dăruire de Eudochia și Piotr, au plasat Republica Moldova pe harta producătorilor de cașcavaluri, alături de alți mari producători precum Franța, Italia sau Elveția. Pentru anul viitor, Eudochia pregătește un alt tip de cașcaval cu care speră să obțină aurul la un alt concurs faimos din Elveția.
Totul a început cu un vis al Eudochiei - de a învăța să producă cașcaval, fiind și o mare amatoare de brânzeturi. Acest vis, acum 14 ani, a prins contur când și-au amenajat în propria curte o mini fabrică. Datorită granturilor europene și naționale, dar și a subvenționării a câte 3 lei pentru fiecare litru de lapte, în ultimii ani, mini-ferma lor a ajuns la 50 de capete.
Tot laptele pe care îl prelucrează este folosit la producerea unei game largi de produse la cele mai înalte standarde, ce pot fi cumpărate în lanțurile de supermarketuri și la târguri artizanale din Chișinău.
Au în sortiment aproximativ 15 tipuri de brânză; smântână și iaurt; de asemenea, fabrica produce și diverse tipuri de cașcaval: caciotta, gouda sau paneer. Fac brânză cu ierburi de Provence, cu schinduf, brânză în vin roșu, cea mai matură brânză pe care au preparat-o are cinci ani. Există chiar și bomboane cu brânză. Acestea sunt bile mici umplute cu nuci și fructe uscate, acoperite cu ciocolată neagră. Lucrează constant la noi arome și încearcă să facă un produs 100% natural și delicios în același timp.