CRAMA MINGIR – UNDE VINUL ESTE PRODUS CU DEDICAȚIE, GRIJĂ ȘI INSPIRAȚIE

05 oct 2022
Crama Mingir – o mică vinărie de familie, dar destul de cunoscută deja pentru premiera absolută cu care au ieșit pe piață: o serie de vinuri din soiul Hibernal. Cu o mare pasiune pentru tot ce înseamnă procesul de producere a vinului de calitate și cu încredere că va reuși, Nicolae Olarașu, acum trei ani, a lansat oficial Crama Mingir. Și-a propus să cucerească consumatorul prin gustul autentic al vinului său ce are în spate o poveste.

Tradiția de producere a vinului am moștenit-o încă de la bunelul. El a avut 50 de ari de viță-de-vie încă pe timpul Uniunii Sovietice, timpuri când această îndeletnicire nu era privită cu ochi buni. De la el am moștenit și tradițiile, și secretele de producere a vinului, inclusiv utilajele. Ulterior, datorită unui suport financiar obținut printr-un proiect internațional, am reușit să achiziționăm utilaj profesional nou și să trecem la alt nivel, ieșind pe piață cu vin îmbuteliat sub marca Crama Mingir.Întrucât vinăria este încă la început de cale, toată munca se face în familie, cu implicarea tuturor membrilor. Vinificatorul are și un mare vis, ca dragostea sa pentru producerea vinului să fie moștenită și de copiii săi, astfel afacerea să aibă continuitate și să devină una de succes.

Între micii producători din țară nu este concurență. Noi oarecum ne completăm reciproc. Vinurile noastre sunt deosebite datorită terroir-ului. Dacă fabricile mari produc an de an vin cu același gust, la noi, în funcție de o serie de factori, de la un an la altul, acestea pot varia. În acest caz, își pune amprenta terroir-ul, plantația pe care o ai, vinificatorul și măiestria acestuia, astfel noi toți ne deosebim.Vinificatorul a înțeles că pentru a se face remarcat pe piață trebuie să vină cu ceva original, unic. Astfel Crama Mingir este prima din Moldova care produce vinul alb Hibernal, originar din Germania, care este o încrucișare genetică a soiurilor de struguri Seibel și Riesling. Un soi puțin cultivat în țara noastră și din care nu au mai fost lansate vinuri.

Cartea de vizită a Cramei Mingir este vinul Hibernal pe care încercăm să-l promovăm în rândul consumatorilor. Accente autentice, caracteristice zonei geografice și localității noastre se regăsesc nu doar în gustul deosebit al vinurilor noastre. Pe eticheta vinului nostru este prezent porumbelul, un simbol al localității Mingir, numele vinăriei este scris cu litere vechi românești și asta nu este întâmplător. Bunelul a fost printre puținii oameni școliți din sat, acesta avea 4 clase făcute la români.

Un alt element ce caracterizează localitatea noastră, mozaicului, într-o formă stilizată, este prezent și el pe etichetă.  

Producem vinul din strugurii proprii, dar pentru că ușor-ușor încercăm să extindem gama de produse, mai și achiziționăm, însă doar de la producătorii consacrați, pe care îi cunoaștem. Astfel ne asigurăm că putem garanta calitatea produsului nostru.În colecția Cramei Mingir găsim vinurile: Merlot roșu, Cabernet Sauvignon roșu și roze, Sauvignon Blanc și renumitul Hibernal.

 

CRAMA MINGIR – UNDE VINUL ESTE PRODUS CU DEDICAȚIE, GRIJĂ ȘI INSPIRAȚIE

CRAMA MINGIR – UNDE VINUL ESTE PRODUS CU DEDICAȚIE, GRIJĂ ȘI INSPIRAȚIE

CRAMA MINGIR – UNDE VINUL ESTE PRODUS CU DEDICAȚIE, GRIJĂ ȘI INSPIRAȚIE

loading ...