DEȚINE ECHIPAMENT DE RĂCIRE ȘI O LINIE DE SORTARE ȘI AMBALARE A CIREȘELOR

27 jun 2023
Mariana Pîslaru administrează o afacere specializată în cultivarea cireșilor în localitatea Ustia, raionul Dubăsari. Antreprenoarea deține o livadă cu o suprafață de 50 ha, care este dotată și cu sistem de irigare. În prezent, datorită tehnologiilor moderne aplicate, afacerea este de succes, cireșele fiind exportate pe piețele europene.
 
Respectarea standardelor de calitate este esențială pentru a accede pe piețe externe, iar aplicarea inovațiilor asigură respectarea criteriilor privind aspectul, gustul și prezentarea fructelor în ambalaj, susține agricultoarea.


 
Recent, antreprenoarea a lansat activitatea unui echipament de răcire și a unei linii de sortare și ambalare. Evenimentul a avut loc în cadrul Consiliului de Administrare a Asociației „Moldova Fruct”.
 
Horticultura reprezintă un element esențial în economia țării, întrucât valoarea exportului de fructe și legume reprezintă o cotă importantă, a menționat vicepremierul Vladimir Bolea.


 
Oficialul s-a referit și la eforturile ministerului de a crea Oficiul Horticol, menit să implementeze politica statului în sectorul horticol și să asigure dezvoltarea durabilă a acestuia.
 
În acest an, Mariana Pîslaru intenționează să depună la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură o cerere de solicitare a subvențiilor post-investiție.
 
loading ...