OCTAVIAN GUGLEA: „Vrem să livrăm fermierilor răsad sănătos, de calitate înaltă”

31 oct 2023
Octavian Guglea este un tânăr antreprenor din Cahul cu vise mari și proiecte moderne. El a fondat o companie de producere a răsadului, care își propune să furnizeze doar material săditor sănătos, de înaltă calitate, transmite AGROMEDIA, cu referire la Ziua de azi
 
Afacerea noastră are ca scop plantarea și comercializarea materialului săditor de înaltă calitate, pentru agricultori sau persoanele deținătoare de sere, care doresc răsaduri calitative, spune Octavian.
 
Ideea a pornit de la necesitatea proprie a familiei sale, care deține o seră de dimensiuni reduse. În fiecare an, se confruntau cu aceeași problemă: răsadurile disponibile în comerț erau, de cele mai multe ori, de proastă calitate și infectate cu diferite tipuri de boli.
 
În scurt timp, am realizat că nu vom evolua cât avem această problemă și am decis să oferim o soluție pentru agricultorii din mun. Cahul, povestește tânărul antreprenor.
 
Răsadurile Bioplant sunt cultivate exclusiv din semințe originale, după bunele practici de creștere corectă, acest angajament pentru calitate este ceea ce îi face să iasă în evidență pe piața de material săditor.
 
Proiectul a beneficiat de un grant care a permis construcția unei sere. Cu toate că s-au confruntat cu diferite obstacole, inclusiv ploile abundente care au pus la încercare echipa, tânărul a reușit să finalizeze proiectul.
 
Octavian Guglea își propune să contribuie la readucerea legumelor bio pe piața locală. El speră că produsele sale vor permite locuitorilor municipiului Cahul să se bucure de legume mai gustoase și mai sănătoase.
 
Băiatul este unul din cei 11 tineri și tinere din raionul Cahul care au făcut primii pași în lumea antreprenoriatului în cadrul proiectului „Fondul de Susținere al Antreprenoriatului pentru Tineri Cahul”, implementat de Asociația „Perspectiva”. Aceștia au beneficiat de instruiri și mentorat în procesul de scriere a planurilor de afaceri și implementare a acestora, iar 11 idei de business au fost susținute cu granturi în valoare de 1800 și 2600 de euro.
 
 
loading ...