PÂINE DE LA RICA. ANTREPRENORUL CARE A LANSAT O AFACERE cu 100 de locuri de muncă

17 mai 2021
Călin Rica este un antreprenor de succes și fondatorul S.A. „RICOMARIO”. În perioada 2014-2020 a beneficiat de oportunitățile oferite de către AIPA, pe contul fermierului fiind virate subvenții în valoare de cca 1, 7 milioane MDL. Protagonistul istoriei de succes a povestit cum este să crești o afacere reușită cu iz de brutărie.
 
“Cei care doresc să se lanseze într-o afacere de fabricare a produselor de panificație trebuie să fie foarte hotărâți, disciplinați, să iubească acest domeniu de producere, pentru că pâinea proaspătă trebuie adusă oamenilor în fiecare zi, 365 de zile pe an”, a comunicat dl Rica.
 
Ideea de a-și întemeia o activitate în domeniul agricol a luat naștere din lipsa unei mori de grâu în satul natal, Sculeni, din orașul Ungheni. Pentru a ușura munca consătenilor, familia Rica a decis să instaleze o moară germană de mâna a doua. În scurt timp, a fost achiziționat și un cuptor pe vatră german, la care se producea un sortiment mic de pâine.
 
Astfel, în anul 2001 a fost lansată S.A. „RICOMARIO”, ca afacere de familie, unde inițial lucrau membrii. Datorită studiilor în domeniul administrării, contabilizării și producerii alimentare, dar și a experienței acumulate, familia Rica a menținut cu succes afacerea pe piața din Republica Moldova. Prin ingeniozitate și perseverență, întreprinderea se dezvolta rapid, necesitând investiții semnificative în modernizarea utilajelor și dezvoltarea rețelei de panificație.
 
Odată cu creșterea cererii, s-a majorat și producerea, iar utilajul vechi nu mai făcea față cerințelor de piață. În acest context, administratorii S.A. “RICOMARIO” iau decizia de a achiziționa utilaje noi prin intermediul programelor de finanțare, acordate de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Suportul financiar oferit de stat a ușurat procesul tehnologic, astfel brutăria a fost echipată cu utilaje indispensabile pentru fabricarea produselor de panificație și patisserie, iar calitatea și cantitatea producției a sporit.
 
Pe parcursul anilor, S.A. „RICOMARIO” a avut posibilitatea să-și expună  produsele la expoziții, târguri și festivaluri agroindustriale. “Cu produsele noastre am participat la majoritatea expozițiilor “Fabricat în Moldova”, “Food & Drinks”, “Moldagroteh”, unde “Pâinea de secară” produsă de noi, a fost nominalizată de către vizitatori ca “Cea mai gustoasă Pâine”
 
S.A. “RICOMARIO” vrea să exporte produsele sale pentru ca acestea să ajungă și la consumatorul extern. Pentru ca acest obiectiv să fie realizat,  întreprinderea va aplica și respecta prevederile Certificatului Calității ISO 22000. Ca și oricare afacere, nici aceasta nu a fost ocolită de dificultăți. Concurența de pe piața locală, insuficiențe financiare, condițiile meteorologice nefavorabile, precum și lipsa brațelor de muncă, au fost impedimentele cu care s-a ciocnit familia Rica pentru a ajunge să guste din succes.
 
“Suntem recunoscători pentru sprijinul financiar oferit, care ne-a permis să creăm 100 de locuri de muncă în satul nostru, precum și să oferim oamenilor produse de calitate”, a menționat antreprenorul.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

AFINE CANADIENE, CRESCUTE LA CIMIȘLIA. De ce Juneberry sunt considerate fructe minune și cum se cultivă, cu producătorul Sergiu Leancă

28 jun 2022

CĂTINA – și prietenoasă mediului, și profitabilă în același timp. Cum a ajuns Igor Golban de la un mic producător agricol, la proprietar de hub agroindustrial, AICI

28 jun 2022

PLANTELE MEDICINALE DE LA ȘOLCANI, ÎN CEAIURILE EUROPENILOR. Istoria de succes a lui Ion Cebotari, AICI

24 jun 2022

LAPTE PROASPĂT LA DOZATOR. Este afacerea de succes a 2 tineri din Șolcani, Soroca

22 jun 2022

ALBINĂRITUL SE POTRIVEȘTE BINE ȘI FEMEILOR. Cum a ajuns Marinela Cataraga una din cele 2 absolvente la Specialitatea Apicultură?

10 jun 2022

PÂINE DE LA RICA. ANTREPRENORUL CARE A LANSAT O AFACERE cu 100 de locuri de muncă

PÂINE DE LA RICA

ANTREPRENORUL CARE A LANSAT O AFACERE cu 100 de locuri de muncă

PÂINE DE LA RICA. ANTREPRENORUL CARE A LANSAT O AFACERE cu 100 de locuri de muncă

loading ...