PIZZA ITALIENEASCĂ CU INGREDIENTE MOLDOVENEȘTI: secretul succesului lui Victor Ilie

21 sep 2023
S-a întors acasă din diasporă, cu abilități și cunoștințe noi, și investește în viitorul familiei sale, dar și al Moldovei. Victor Ilie este unul dintre moldovenii care și-a propus să aducă savorile autentice italiene în țara natală. A absolvit Școala Profesională „Andreea Barbarigo” din Veneția, unde a descoperit secretele gastronomiei italiene, apoi a lucrat la o pizzerie din Roma. Cu tot bagajul de cunoștințe și experiențe acumulate, a revenit acasă și a deschis prima pizzerie „al taglio” (la felie) din Moldova, învăluind străzile Chișinăului cu arome italiene.
 
Deși era foarte bine în Italia, oricum mă simțeam ca un oaspete. Cunosc o mulțime de moldoveni care s-au integrat și deja se simt italieni. Eu, însă, în Moldova sunt liniștit sufletește și mă simt acasă, povestește antreprenorul.
 
Astăzi el este gazda primitoare a celor care pășesc pragul pizzeriei „VinoPizza”, servindu-i cu o pizza gătită după o rețetă specială, care nu îngrașă. Îi plac rețetele mediteraneene, însă pentru un plus de savoare adaugă și ingrediente produse în țara noastră, care se combină perfect.
 
Pizza noastră este făcută dintr-un aluat mult mai crocant, doar cu ingrediente naturale, iar blatul este umplut atât cu produse moldovenești, cât și italiene. Practic, facem pizza cu gust italian, dar  multe produse locale, care sunt foarte gustoase, susține bărbatul.
 
Victor consideră că merită să investești în țara natală, deoarece există încă multe nișe neexplorate, mai ales pentru cei care au acumulat experiență în Uniunea Europeană. El crede în viitorul țării noastre și ar vrea ca din ce în ce mai mulți moldoveni care sunt plecați să se întoarcă în Moldova. Le transmite un mesaj de încurajare celor din diaspora, pentru a-și depăși fricile și a avea curajul să investească acasă:
 
Probleme cu acte și deschiderea afacerii nu am avut. Atât timp cât ești corect față de tine și față de autorități, lucrurile merg ușor. Îmi pare rău că mulți oameni de aici stau cu gândul că în altă parte e mai bine. Dacă depui efort, eu cred că se poate și aici. Există multe idei și afaceri de succes în Republica Moldova. Greutăți sunt în orice domeniu și în orice țară, dar trebuie să-ți dorești suficient de mult, să privești în perspectivă și să mergi spre obiectivul stabilit. Mi-aș dori ca lumea de la noi să nu se mai gândească că în Europa sunt salarii mari. Acolo sunt alte cheltuieli mari, care nu sunt luate în calcul. La noi în țară, dacă te străduiești, poți ajunge la salariile europene, însă cel mai important este faptul că ești acasă, aproape de familie și copii, spune Victor.
 
loading ...