SY TORINO – HIBRIDUL DE PORUMB ÎN TOPUL PREFERINȚELOR FERMIERILOR DIN ȚARĂ

15 feb 2023
Syngenta este o companie globală, axată pe promovarea agriculturii durabile, care vine în suportul fermierilor pentru ca aceștia să se adapteze mai ușor la provocărie schimbărilor climatice.

La cultura porumbului, compania se axează pe anumite direcții de cercetare, cea mai importantă fiind crearea și selectarea hibrizilor cu toleranță la secetă și arșiță, aceasta fiind provocarea majoră în regiunea noastră. Concomitent, cercetătorii Syngenta urmăresc îmbunătățirea calității fitosanitare a boabelor, a pachetului agronomic și a vitezei de pierdere a apei din boabe, pentru a reduce la minim riscurile pentru cultivatorii de porumb.

Totodată, se urmărește selectarea hibrizilor cu o bună vigoare la răsărire și o bună toleranță la frig, pentru a facilita astfel semănatul timpuriu și a contribui la reducerea impactului negativ al arșiței și secetei din preajma înfloritului.

Hibridul de porumb SY Torino, lansat în urmă cu 2 ani pe piața din Moldova, întrunește toate aceste calități, iar fermierii care l-au cultivat s-au convins de genetica peformantă și de potențialul de producție ridicat, astfel SY Torino devenind unul dintre hibrizii favoriți al fermierilor din toate zonele țării.Oleg Negură, administratorul companiei GȚ „Negură Oleg Ștefan” din satul Echimăuți, raionul Rezina, colaborează cu Syngenta de mai bine de zece ani. Fermierul a testat mai multe produse ale companiei și spune că de fiecare dată a rămas mulțumit de calitatea acestora.

Utilizăm atât erbicide, fungicide, cât și semințe marca Syngenta. Genetica Syngenta este una de top, portofoliul de produse este în continuă dezvoltare și este adaptat nevoilor noastre. În ultimii ani cultivăm hibrizi de floarea-soarelui și de porumb doar de la compania Syngenta. Suntem deja pregătiți pentru noul sezon, alegerea am făcut-o în baza rezultatelor din anii precedenți, astfel, la cultura de porumb vom semăna hibrizii SY Pamplona, SY Ignis și desigur, SY Torino - un hibrid bun, cu potențial ridicat de producție, menționează agricultorul.Fermierul Leu Leonid lucrează în jur de 280 de hectare de teren agricol în satul Porumbești, raionul Cantemir. Gospodarul are în asolament grâu, rapiță, porumb și floarea soarelui și spune că și-a asigurat deja semințele necesare pentru campania de primăvară.

Hibridul de porumb SY Torino, pentru început, l-am testat în 2021, iar în 2022, l-am cultivat pe supafețe mai mari. Ne-a plăcut, rezultatele au fost potrivit așteptărilor, deci, l-am comandat și pentru anul acesta, spune fermierul.Victor Bajereanu este un fermier din raionul Edineț, care lucrează 1.250 de hectare de teren arabil cu un asolament bogat. Agricultorul cultivă grâu, porumb, orz, floarea soarelui, porumb zaharat și boboase.

Am semănat anterior hibridul de porumb SY Torino, ne-auplăcut rezultatele de producție obținute cu acesta. Suntem pregătiți de campania de primăvară, inclusiv cu hibridul SY Torino, pe care îi păstrăm în portofoliu, susține agricultorul.

SY Torino este un hibrid intensiv, adaptabil la condiții mediu-intensive de tehnologie, tolerant la helmintosporioză, tolerant la căderea tulpinii, cu potențial de producție ridicat. Hibridul asigură un start excelent în vegetație, are o dinamică foarte bună în pierderea rapidă a apei din bob. Plantele sunt de talie medie și au perioada de vegetație: 110-130 zile.

Densitățile (plante recoltabile/ ha):
  • Neirigat: 55.000 - 65.000 plante recoltabile/ha
  • Irigat: 70.000 - 80.000 plante recoltabile/ha.         
Vă invităm să aflați mai multe detalii despre SY Torino aici: https://www.syngenta.md/product/seed/sy-torino  și să luați legătura cu reprezentanții Syngenta. Contacte aici: https://www.syngenta.md/echipa-syngenta-moldova.
 
 
loading ...