VIDEO: Soluțiile ADAMA în combaterea buruienilor din cultura de porumb

11 oct 2021
Un start bun al culturii de porumb este cheia spre o roadă bogată! Există însă un aspect la care este necesar de atras atenția: buruienile. Mai ales că porumbul este una dintre culturile care are nevoie de o atenție specială în lupta cu buruienile.
 
Producţia de porumb în Moldova a scăzut, principalele cauze fiind seceta și lipsa sistemelor de irigații. Dincolo de factorii climatici, alte probleme cu care fermierii se confruntă la cultura de cereale sunt buruienile şi atunci combaterea lor eficientă este vitală. Cunoaștem că din cauza buruienilor putem avea pierderi de recoltă chiar și de 70% în cazul unei culturi de porumb. Porumbul are o creștere mai lentă în prima lună și un număr mai scăzut de plante pe suprafața cultivată, de aceea e mai sensibil la buruieni precum mohorul, iarba bărboasă, pirul sau pălămida. În situații mai grave, un fermier se poate trezi chiar și cu o recoltă compromisă în întregime.
 
Compania Adama Agricultural Solutions, una dintre companiile de top din industria de protecție a plantelor și cea mai mare firmă off-patent la nivel global, prezintă rezultatele obținute pe lotul demonstrativ la cultura de porumb pe câmpurile "Agriscop Group", gestionate de Eugen Adam, din raionul Leova.

„Personal sunt în domeniul agroindustrial mai bine de opt ani, terenurile noastre se extind în Zona de Sud a Moldovei, Leova. Prezentăm platforma tehnologică la cultura de porumb în parteneriat cu compania ADAMA, unde am studiat câteva metode de erbicidare cu produsele acestora. Pentru a fi cel mai bun trebuie să fii în pas cu noile tehnologii și produse de top”, a reiterat Eugen Adam.

Despre rezultatele obținute dar și detalii mai ample din schema de protecție la cultura de porumb, vizionați în materialul video de mai sus.
 
ADAMA. Listen. Learn. Deliver.
 
Top știri

MATERIAL SEMINCER RECORD. Soiurile autohtone au depăşit nivelul de productivitate al celor din străinătate. Află mai multe despre rezultatele Institutul „Selecţia”

27 oct 2021

SCANDALUL A LUAT SFÂRȘIT. Grâul alimentar a fost restituit rezervei de stat

19 oct 2021

A APĂRUT HRIȘCA PE RAFTURI. La un preț care bate tare la buzunare. Cât costă cel mai solicitat produs din pandemie

29 sep 2021

PIAȚA MONDIALĂ DE CEREALE: Jonglări de prețuri și jocuri de culise în cele mai importante țări ale lumii

29 sep 2021

NORMA DE SEMĂNAT ȘI RECOLTA GRÂULUI DE TOAMNĂ sau ce înseamnă MMB?

23 sep 2021
Din aceiași categorie

RECOLTĂ RECORD DE CEREALE. Care este prețul per tonă care ar împăca producătorii de orz, aflați AICI

14 jul 2021

HIBRIZII DE RAPIȚĂ PIONEER®, pentru fermierii campioni. Ce recoltă au adunat producătorii

13 aug 2021

SITUAȚIE ALARMANTĂ ÎN SUDUL ȚĂRII. Agricultorii strâng doar câte 400 kg de grâu la hectar, față de 3 tone cât au luat anul trecut

25 jun 2020

HIBRIZII „STRUBE” DE FLOAREA-SOARELUI, rezultat maxim de pe lotul experimental din Soroca

11 sep 2021

STRIGĂTUL DISPERAT AL FERMIERILOR: “Seceta ne taie totul de sub picioare, dacă nu vom avea suport, vom fi la pământ”

24 apr 2020

VIDEO: Soluțiile ADAMA în combaterea buruienilor din cultura de porumb

VIDEO: Soluțiile ADAMA în combaterea buruienilor din cultura de porumb

VIDEO: Soluțiile ADAMA în combaterea buruienilor din cultura de porumb

loading ...