CUM CREȘTEM LĂMÂI ACASĂ? Sfaturi practice

11 mar 2024
Cultivarea lămâii acasă nu este doar practică, ci și foarte frumoasă. Planta în sine are frunze mari și atractive, iar când apar fructele, bucuria este și mai mare. Dar îngrijirea unui pom de lămâie nu este cel mai ușor lucru.
 
Trebuie amintit că lămâia de casă se simte confortabil în climatele calde. Dacă vara îl putem pune cu ușurință pe un pervaz însorit și deschide fereastra, atunci iarna nu va funcționa. În ajunul vremii reci, trebuie să aveți grijă de această plantă tropicală.
 
Lămâiul are nevoie de multă căldură, lumină și umiditate, pe care le primește în condiții naturale. Prin urmare, asigurați-vă că aerul din camera cu lămâie nu este uscat și rece. În plus, curenții trebuie evitați. Destul de ciudat, planta nu răspunde bine la încălzirea de la centrală. Prin urmare, ar trebui să-l așezați departe de baterie sau sobă. În plus, pulverizează lămâia în mod regulat și generos.
 
Cerințele citricelor față de mediu sunt temperaturi medii de 12 – 25ºC, lumina suficientă fără să stea în bătaia soarelui direct, sol bogat și afânat și o reacție pH 5,5 – 6. E bine ca în perioada înfloritului să nu creșteți temperatura din încăpere peste 17ºC, altfel florile vor avorta. Nu este bine să existe nici diferențe mari de temperatură pe parcursul zilei dar nici între noapte și zi (nu se scade temperatura sub 12ºC).
 
Asigurați-vă că îndepărtați frunzele căzute de pe suprafața solului. Iar regimul de udare depinde de condițiile în care trăiește planta. Urmăriți cu atenție solul lămâiului dvs. Când primii 2 cm devin uscați, puteți uda cu încredere planta. Udarea trebuie să se facă cu apă stătută (nu direct de la robinet ci lăsată de pe o zi pe alta) la o temperatură de 20ºC.
 
Un fruct are nevoie de cel puțin 10 frunze active fiziologic pentru a se forma și dezvolta normal. De aceea îngrijirea frunzișului și menținerea acestuia în condiții optime va stimula fructificarea.
 
Dacă vă întrebați cum să replantați lămâiul, ar trebui să țineți cont de 2 criterii. Organizați o replantare dacă observați că solul din ghiveci devine rapid uscat. În plus, copacul trebuie replantat dacă rădăcinile încep să crească în găurile de drenaj. Se pare că planta este înghesuită.
 
Experții, în general, nu recomandă fertilizarea arborelui de lămâi în timpul perioadelor reci. Acest lucru poate duce la nedezvoltarea fructelor.
 
Sursa: Cărți Agricole
loading ...