DE CE NU CRESC RĂSADURILE DUPĂ PLANTARE? Cauze, soluții

30 mai 2023
Care sunt motivele că răsadurile să crească încet după ce sunt plantate în grădină sau seră? Motive și soluții, vedeți în material.

Deficit de nutrienți
În această perioadă, plantele au nevoie de azot pentru a construi masă verde. Cu o cantitate mică de azot în sol, plantele se dezvoltă slab, au o tulpină subțire, frunză mică, nuanță gălbuie. În acest caz, este suficient să hrăniți plantele cu o soluție de uree (o lingură per găleată) sub rădăcină.

Dacă frunza pe partea dorsală are nuanță violet, atunci planta este lipsită de fosfor, care este necesar pentru dezvoltarea normală a sistemului radicular. În acest caz, trebuie să pregătiți un extract din superfosfat sau să hrăniți planta cu îngrășământ complex.Citește și: DE CE SE ÎNGĂLBENESC FRUNZELE LA RĂSADUL DE VARZĂ?

Un rezultat bun se obține prin hrănirea cu humat de sodiu - un stimulator de creștere. Soluția se diluează până la culoarea ceaiului și se toarnă câte un pahar la rădăcină. Se hrănește în continuare după 12-14 zile.

Udare greșită
Udarea necorespunzătoare poate duce, de asemenea, la creșterea lentă a roșiilor. Nu este indicat să lăsați pământul să se usuce dar nici nu merită să turnați multă apă, puteți provoca boli. Excesul de apă reduce rezistența roșiilor la temperaturi extreme, iar plantele se subțiază. Răsadurile sunt de obicei udate cu apă sedimentată, la temperatura camerei, o dată la cinci zile.

Citește și: DE CE SE SUBȚIAZĂ RĂSADURILE?
 
Lipsa luminii
Lumina insuficientă încetinește dezvoltarea roșiilor. Primăvara, ziua este scurtă, așa că trebuie să măriți și mai mult orele de lumină în seră - în fiecare zi timp de 12 ore.

Animalele de companie
Dacă aveți pisici, atunci trebuie luate măsuri pentru a proteja răsadurile de animalul de companie. Pisicile sunt foarte curioase și cu siguranță vor explora. Pot utiliza pământul de lângă răsad ca toaletă, ceea ce poate provoca moartea răsadurilor.Pământ de proastă calitate
Unul dintre motivele principale și evidente ale stopării creșterii răsadului este că nu ați pregătit suficient solul înainte de a planta. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să schimbați imediat terenul în care răsadurile de roșii cresc deja. Va fi suficient să observăm exact ce schimbări apar cu roșiile în timpul creșterii lor.

Citește și: PALISARE CASTRAVEȚI

Dacă brusc roșiile încep să capete o nuanță albăstruie, sau marginile inferioare ale frunzelor devin puțin violet, cel mai probabil, în acest caz, pământul nu are magneziu.

Acest element este important pentru dezvoltarea sistemului radicular al plantelor. Dacă nu există suficient magneziu, atunci rădăcinile vor fi foarte slabe, este dificil pentru rădăcini să facă față, iar răsadurile de roșii nu vor crește. Dacă nu se iau măsuri de îmbogățire a solului cu magneziu, în curând va trebui să vă luați rămas bun de la speranțe de recoltă bună roșii.

Magneziul este destul de rar în orice substanță, așa că va trebui să achiziționați în prealabil toate îngrășămintele speciale, care includ acest oligoelement. Pentru a îmbogăți solul cu acesta, va fi suficient să diluați o anumită cantitate de pulbere sau granule în apă. Această proporție depinde de concentrația de îngrășământ pe care o utilizați.

Citește și: TRIPSUL CALIFORNIAN LA RĂSADURI
 
Acest microelement este important pentru creșterea și dezvoltarea roșiilor în timpul coacerii lor inițiale, precum și la începutul recoltării. Spor la grădinărit!

Sursa: Peskiadmin
loading ...