CUM SE CULTIVĂ RĂSADURILE ÎN COFRAJE DE OUĂ? Sfaturi utile

05 mai 2023
Cultivarea răsadurilor este un proces important în dezvoltarea plantelor și începe cu alegerea unui mediu adecvat pentru germinare. Un mediu ideal pentru cultivarea răsadurilor poate fi creat dintr-un cofraj de ouă. Aceasta este o modalitate accesibilă, eficientă și ecologică de a începe procesul de creștere a plantelor.
 

Iată câțiva pași simpli pentru a cultiva răsaduri în cofraje de ouă:

Selectați cutiile de ouă potrivite, recomandat fiind din carton. Recipientele din plastic nu vă vor oferi aceleași beneficii.

Găuriți partea de jos a fiecărei zone în care veți pune semințele pentru a permite scurgerea apei  și îndepărtați capacul superior al caserolei.

Umpleți fiecare cofraj cu pământ pentru răsaduri sau turbă, adăugând suficient pentru a umple jumătatea de jos a fiecărui spațiu pentru ou.

Înmuiați ușor pământul cu apă până când se umezește bine.

Adăugați semințele în pământul umed și acoperiți cu un strat subțire de pământ deasupra semințelor.

Așezați fiecare cofraj de ouă într-un recipient/tavă cu marginile ridicate.

Puneți recipientul într-un loc cald și însorit, dar fără expunere directă la soare.

Udați semințele și pământul regulat, păstrându-le ude, fără a fi inundate, deoarece apa în exces favorizează apariția mucegaiului. Înainte de fiecare udare verificați cât de uscat este solul.

După ce semințele încep să germineze, scoateți cu grijă fiecare plantă din locașul său și plantați-o în sol sau ghiveci.

În timp ce plantele cresc, puteți continua să le udați cu grijă și să le hrăniți cu îngrășăminte.

Pe parcursul creșterii micilor plante separați fiecare cupă cu răsad prin tăiere cu un cuter sau foarfece, pentru a obține recipiente individuale. Acest lucru nu este imediat esențial, dar este necesar deoarece transplarea va fi mult mai ușor de facut .

Alți grădinari recomandă plantarea directă a cartonului cu plăntuțe în sol, argumentând că materialul se va descompune în timp.

Sursa: Populare.ro
loading ...