De ce se usucă frunzele de castraveți în seră?
Există cel puțin cinci motive pentru care frunzele de castravete se usucă într-o seră:
- încălcați regulile de umezire a solului - udați castraveții prea abundent sau, dimpotrivă, nu suficient;
- Plantele suferă de ascochită, o boală care afectează fructele, tulpinile și frunzele castraveților. Frunzele de castravete se usucă, de asemenea, de peronosporoză sau de mucegai. Alte boli fungice pot provoca uscarea frunzelor. Cea mai slabă verigă o constituie mugurii fragili;
- ați plantat un soi care este predispusă la uscare, astfel încât îngrijirea obișnuită pentru castraveții dvs nu este suficientă - trebuie să le acordați mai multă atenție și să vă asigurați că au suficientă umiditate;
- castraveții pot fi afectați de dăunători care se hrănesc cu seva celulară, ceea ce duce la o slăbire treptată și uscarea plantelor. Aceste insecte includ afide, insecte solzi, cocoși și acarieni;
- castraveții se usucă în seră din cauza concentrației prea mari de îngrășăminte organice în sol sau, dimpotrivă, din lipsa lor;
- dacă castraveții cresc în condiții înguste, le lipsește lumina și nutriția, iar plantele nu sunt capabile să hrănească toate ovarele formate;
- dacă nu formați un tufiș, în acest caz, bici, frunze și tulpini cresc, iar nutrienții sunt cheltuiți pentru hrănirea vârfurilor și nu pentru dezvoltarea embrionilor;
- ovarele se usucă atunci când există fructe prea coapte, ofilite pe tufiș, care otrăvesc planta;
- când soiurile hibride nu au polenizator, iar ovarele nu primesc un stimulent pentru a se dezvolta. În acest caz, numai cultivarea simultană a soiurilor standard de castraveți într-o seră poate salva ovarele de uscare ale soiurilor hibride.
Uneori puteți observa cum genele de castravete se ofilesc și apoi se îngălbenesc și se usucă. Acest lucru poate fi cauzat de o boală virală a mozaicului, care este purtată de sugerea dăunătorilor.
Un alt motiv pentru uscarea genelor poate fi ofilirea fusarium sau putrezirea rădăcini. De obicei, boala se dezvoltă pe fondul unei cantități prea mari de materii organice din sol sau datorită reziduurilor de plante recoltate prematur, pe care ciupercile din sol parazitează. Fusarium apare chiar la începutul perioadei de rodire - vârfurile genelor cad, apoi frunzele inferioare se îngălbenesc, se usucă și cad, iar tulpina chiar la rădăcină devine maro și se macerează. Cel mai adesea, lăstarii adulți suferă de putrezirea rădăcinilor.
De ce se usucă castraveții în câmp deschis?
Frunzele de castravete se usucă, de asemenea, din cauza excesului de materie organică din sol. Udarea castraveților cu apă caldă vă va ajuta să eliminați problema, ceea ce va reduce concentrația de îngrășăminte din sol.
Uscarea frunzelor inferioare ale castraveților este un simptom al putrezirii rădăcinii sau a ofilirii fusarium. Fusarium se dezvoltă pe castraveți în câmp deschis în același mod ca într-o seră.
Nocive pentru castraveți sunt și afidele, afectând frunzele plantelor, provocând uscarea și căderea lor.
Dacă ovarele se usucă pe castraveți, cel mai frecvent motiv pentru aceasta este lipsa de umiditate. Verificați dacă plantele au suficientă apă - castraveții sunt o cultură foarte iubitoare de umiditate. Dacă, concomitent cu uscarea embrionilor, frunzele de castravete devin galbene și uscate, cel mai probabil, problema este tocmai în udarea insuficientă sau rară.
Când sunt cultivate în câmp deschis, castraveții pot reacționa la temperaturi scăzute prin uscarea ovarelor - dacă temperatura din timpul zilei nu crește peste 16 ° C, plantele se slăbesc, iar ovarele lor devin galbene, uscate și cad.
De asemenea, ovarele de castraveți se usucă și cad atunci când nu există o nutriție suficientă pentru dezvoltarea tuturor embrionilor formați și, în primul rând, a calciului. Și castraveții simt o lipsă de nutriție ca urmare a diferitelor motive:
- datorită putregaiului care distruge sistemul radicular al plantelor;
- datorită faptului că nu ați tăiat genele la timp și, prin urmare, s-au format prea mulți embrioni pe plantă;
- datorită faptului că nu ați aplicat îngrășăminte complexe pe sol.
Castraveții uscați - cum să luptați? Cum se procesează castraveții, astfel încât frunzele să nu se usuce?
Dacă dăunătorii sau bolile sunt de vină pentru starea deplorabilă a castraveților, trebuie să tratați plantele de infecții fungice cu fungicide - amestec Bordeaux, sulfat de cupru. Ate medicamente similare sau remedii populare, precum și acaricide ar trebui utilizate împotriva dăunătorilor. Precum și tratamente și remedii populare similare sau testate în timp pentru combaterea insectelor.
Din păcate, nu există remedii pentru diferite tipuri de mozaic, dar puteți preveni o boală virală prin distrugerea dăunătorilor care suge purtători de diverse infecții.
Un punct foarte important pentru îngrijirea castraveților este udarea plantelor, deoarece castraveții se usucă cel mai adesea tocmai din cauza umidității necorespunzătoare. Castraveții necesită udare abundentă de trei ori pe săptămână. Dacă udarea este redusă, rădăcinile castraveților vor căuta umezeală la suprafața solului, ceea ce poate duce la deteriorarea lor și, ca urmare, la uscarea tufișului. Irigarea solului trebuie efectuată seara: apa caldă este turnată pe sol și nu pe părți ale plantei.
De asemenea, ar trebui să aveți o atitudine responsabilă față de fertilizarea castraveților - sunt hrăniți pe tot parcursul timpului, pe când se formează tufișul și ovarele. Folosiți îngrășăminte echilibrate complexe. Cu toate acestea, rețineți că supraalimentarea castraveților cu îngrășăminte poate provoca uscarea plantelor.
Pentru ca castraveții să aibă suficientă lumină și hrană, nu îngroși plantațiile, formează și leagă corect plantele și îndepărtează frunzele inferioare de pe tufișurile adulte.
Sănătatea și calitatea castraveților fructiferi depind în mare măsură de soiul pe care îl cultivați. La urma urmei, există soiuri care cresc mai bine pe teren deschis și există și cele care au fost special crescute pentru cultivarea în sere. Înainte de a cumpăra semințe de castraveți, citiți cu atenție recomandările producătorului.
Castraveți Uscați - Remedii Populare
În lupta împotriva unui astfel de fenomen precum uscarea frunzelor, tulpinilor sau embrionilor de castraveți, măsurile preventive sunt foarte importante, de exemplu, respectarea rotației culturilor: nu plantați castraveți după culturile de dovleac și schimbați parcela pentru ei anual. Ei bine, dacă aveți în continuare o problemă, încercați să nu apelați la substanțe chimice, deoarece castraveții au capacitatea de a acumula nitrați și alte substanțe toxice. Încercați să obțineți cu remedii populare încercate și testate:
- utilizați infuzia de plante ca pansament în combinație cu adăugarea de cenușă de lemn în găurile pentru castraveți atunci când plantați - este o sursă de potasiu și protejează castraveții de dăunători;
- ca măsură preventivă, castraveții sunt tratați cu o astfel de compoziție: o pâine se înmoaie într-o găleată de apă peste noapte, dimineața se frământă bine, o sticlă mică de iod din farmacie se toarnă în găleată, se agită bine, un litru din compoziția rezultată este turnat într-o găleată cu apă curată și castraveții sunt prelucrați. Este recomandabil să efectuați acest tratament la fiecare două săptămâni;
- răsadurile în faza de dezvoltare a 3-4 frunze și, ulterior, la fiecare 10 zile, sunt tratate cu o soluție de 20 g de săpun ras, 30 picături de iod și un litru de lapte în 10 litri de apă;
- pentru ciuperci patogene, castraveții se udă în iunie cu o soluție de o lingură de sodă în 10 litri de apă;
- tratamentul plantelor cu infuzie de coji de ceapă va ajuta la dăunători: coca din volumul unei cutii de șapte litri se toarnă cu o găleată de apă, se fierbe, se acoperă cu un capac și se insistă timp de 12 ore, după care infuzia este filtrată, coca se stoarce, iar lichidul rezultat este diluat cu apă într-un raport de 2:8. Prelucrarea se efectuează pe frunze, încercând să se asigure că compoziția cade pe partea lor inferioară, iar apoi solul sub tufișuri este de asemenea vărsat cu infuzie;
- eficient împotriva infecțiilor fungice și o astfel de soluție: 150 g de zahăr, 2 litri de zer sau kefir se adaugă la 10 litri de apă și se agită.