https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.28 EUR
17.92 USD
0.25 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
EXPERIENȚA AGRICULTORILOR. Avantajele depozitelor frigorifice

EXPERIENȚA AGRICULTORILOR. Avantajele depozitelor frigorifice

04 nov 2020
Agricultorii care nu dețin depozite frigorifice au multe de pierdut. Asta susține și producătorul agricol Vladimir Ivanov din satul Șaptelici, raionul Soroca. Antreprenorul, care gestionează peste 130 de hectare de livezi, a reușit în acest an să construiască un depozit modern și este fericit că va va putea să păstreze merele pe care le-a recoltat pentru o perioadă mai lungă. Frigiderul are o capacitate de 800 de tone. "Suntem în primul an când ne vom convinge de avantajele depozitului frigorific. Sunt sigur că vom avea doar de câștigat fiindcă producția depozitată are un preț mai convenabil și e posibil de lucrat la un nivel mai înalt în agricultură. Posibil capacitatea frigiderului ar fi trebuit să fie mai mare, însă sperăm ca anul viitorul să dublăm suprafața depozitului", a povestit agricultorul Vladimir Ivanov.

Antreprenorul susține că a construit acest depozit din necesitate stringentă, iar dacă ar fi avut posibilitate să lanseze acest proiect acum câțiva ani, ar fi avut multe de câștigat."Au fost ani când am vândut mărul cu 54 de bani kilogramul la procesare, la fabrică. Să fi avut atunci un frigider măcar reușeam să acopăr cheltuielile și rezultatele erau altele, dar trebuie să privim lucrurile ca o lecție. Așa a fost să fie să trecem și prin greutăți ca să apreciem ulterior lucrurile bune ", a mai spus fermierul.

Fermierul a precizat că din cauza condițiilor climaterice din acest an, recolta de mere este mai mică și toată cantitatea recoltată va încăpea perfect în frigiderul proaspăt construit."Înghețurile din primăvară ne-au afectat o livadă în proporție de 60 la sută, iar roada a avut de suferit. În același timp, calitatea merelor este bună, iar deși calibrul nu este cel mai mare, sperăm că vom avea cumpărător ca să pună accent pe gust și calitate. Anul acesta merele nu costă mai puțin de 6 lei kilogramul", zice Vladimir Ivanov.

Deși investițiile pentru construcția depozitelor frigorifice sunt enorme, mulți fermieri din țara noastră nu au făcut economii în acest sens pentru că s-au convins de eficiența lor. Mai multe informații despre afacerea lui Vladimir Ivanov, aflați în emisiunea realizată de AGROMEDIA, accesând link-ul de mai jos.

https://agromedia.md/emisiuni/video-vladimir-ivanov-agricultura-i-ntre-tradit-ie-s-i-tehnologii-avansate
PRODUCĂTORII DE STRUGURI DE LA SUD ALEG PERGOLA. Fermierii au fost instruiți în cadrul unui seminar în câmp deschis
30 jul 2021
1, 2 MILIOANE LEI ÎN DOI ANI. CE A FĂCUT MICU CU BANII? Tânărul antreprenor Alexei Micu și istoria lui de succes
29 jul 2021
DE CE NU-I MIERE DE TEI ȘI CÂT CER APICULTORII PENTRU CEA POLIFLORĂ? Răspunsul îl aflați mai jos
29 jul 2021
„ACȚIONĂM ECO PRIN INOVAȚIE”: Patru raioane de la Nord participă la programul pilot destinat agriculturii ecologice
28 jul 2021

EXPERIENȚA AGRICULTORILOR. Avantajele depozitelor frigorifice

EXPERIENȚA AGRICULTORILOR

Avantajele depozitelor frigorifice

EXPERIENȚA AGRICULTORILOR. Avantajele depozitelor frigorifice

loading ...