PRUNELE DE LA TARACLIA AU AJUNS ÎN POLONIA. Alte 5 camioane urmează să fie exportate

11 oct 2021
Asociația Moldova Fruct anunță că primele 2 camioane cu prune ale membrilor grupului de producători din Taraclia au ajuns în stare excelentă în Polonia. Fapt îmbucurător, mai ales că cerere este, iar cumpărătorul intenționează să mai importe alte 5 camioane.
 
Această tranzacție a fost posibilă datorită asistenței marketing oferită grupurilor de producători de Moldova Fruct și finanțată de Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova MAC-P.
 
Conform datelor oficiale, de la începutul sezonului, Moldova e exportat în Polonia mai mult de 3300 tone de prune în stare proaspătă.
 
Prunele moldovenești au început să fie exportate pe piețe noi din UE (Germania, Austria, Franța, Polonia) din anul 2019. De menționat că, Republica Moldova are dreptul la o cotă de export fără taxe a prunelor în UE. Anul trecut, prunele exportate în UE au constituit peste 50 la sută din valoarea totală a prunelor comercializate pe piețele externe.
 
Republica Moldova produce anual o cantitate de circa 90 000 tone de prune de pe o suprafață de circa 23 de mii hectare plantate cu prun.
 
loading ...