BURUIENILE MONOCOTILEDONATE ȘI SAMULASTRA DE CEREALE: Există o soluție rapidă?

16 mai 2024
Viteza de acțiune a erbicidului este un aspect fundamental în combaterea buruienilor, în special a celor din culturile de cereale. Cu cât buruienile nedorite sunt eliminate mai rapid din câmp, cu atât mai multă umiditate și mai mulți nutrienți vor fi disponibili pentru planta de cultură.
 
Dacă utilizați quizalofop-P-etil în tehnologia de cultură, acordați atenție graminicidului Lobera - un produs al ALFA Smart Agro. Este un produs eficient în lupta cu buruienile monocotiledonate anuale și perene, inclusiv samulastra cerealelor păioase.
 
Lobera conține quizalofop-p-etil în concentrație ridicată de 150 g/litru. Produsul controlează în mod exemplar buruienile problematice precum: Ovăz sălbatic, iarbă bărboasă (mohor lat), mohor (diferite specii), pir târâtor (Elytrigia repens), pir gros (Cynodon dactylon), coada vulpii (Alopecurus pratensis), costrei mare (Sorghum halepense), samulastra de cereale. Este absolut sigur pentru plantele de cultură cu frunze late.
 
Penetrând în plantele de buruieni, erbicidul se transformă repid în acid quizalofop-P, care provoacă suprimarea sintezei acizilor grași în plantele de cereale.
 
Lobera pătrunde rapid prin suprafața frunzelor până la punctele de creștere și la sistemul radicular al buruienilor. Creșterea buruienilor tratate se oprește în 24 de ore.
 
Simptomele vizibile ale acțiunii erbicide (cloroza frunzelor și suprimarea punctelor de creștere, formarea de antocieni și dobândirea de către frunze a culorii brun-roșcate cu apariția treptată a nervurilor roșii) apar în 7-8 zile.

Vremea caldă și umedă de după tratament accelerează acțiunea erbicidului. Cele mai bune rezultate se obțin prin pulverizarea buruienilor care sunt în vegetație activă. Buruienile cerealiere anuale se stropesc în perioada de creștere activă a acestora, în faza de 2-4 frunze. Buruienile cerealiere perene - din momentul formării a 4-6 frunze, când ajung la o înălțime de 10-15 cm.
 
Avantaje Lobera:
  • Concentrație ridicată de quizalofop-P-etil, în comparație cu preparatele de pe piață;
  • Rapiditate în acțiune. Produsul pătrunde în punctele de creștere ale buruienilor anuale și perene într-o oră de la aplicare, iar eficacitatea graminicidului nu este afectată de ploaia care poate surveni la o oră după tratarea plantelor;
  • Combinația unică de emulgatori asigură o solubilitate excelentă a preparatului și accelerează acțiunea erbicidă;
  • Structura „închisă” a moleculei, care asigură activarea erbicidului simultan cu creșterea activă a buruienilor și dezintegrarea lentă a substanței active în timpul activității scăzute a plantelor (în condiții meteorologice nefavorabile);
  • Nu are restricții în ceea ce privește rotația culturilor pentru sezonul următor.
 

Eficacitatea tratamentului cu Lobera (0,7 l/ha) împotriva samulastrei de grâu
 
Dacă aveți nevoie de un graminicid eficient - alegeți Lobera.
 
Date de contact:
Director de vânzări al ALFA Smart Agro în Moldova, Gennadii Covaliov
+373 69 379 060
gennadii.kovalov@alfasmartagro.md
 
Vizitați ALFA Smart Agro și pe paginile oficiale:
https://alfasmartagro.com/md/
https://www.facebook.com/alfasmartagro.moldova
 
 
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...