NOUTATEA SEZONULUI, TRIONIX, TESTAT DE FERMIERII DIN R. MOLDOVA

13 mai 2024
În sezonul 2024, pe piața din R. Moldova a apărut un nou erbicid inovator, Trionix - cea mai recentă dezvoltare a ALFA Smart Agro, care întruchipează ideea de protecție maximă a culturilor cu un impact pozitiv asupra deblocării potențialului de producție. Fermierii din țara noastră au testat deja noul produs.
 
În data de 12 aprilie, pe o suprafață de 2 hectare cu grâu, în cadrul Gospodăriei Agricole S.R.L. AGRO-PAPUROS, din s. Mărăndeni, r. Fălești a fost aplicat tratamentul cu erbicid. Fermierul a ales TRIONIX. Preparatul a fost aplicat cu norma de 60 g/ha, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene. Împreună cu TRIONIX, a fost aplicat și BOLIVAR FORTE, VIARES și ALFALIP EXTRA.
 
A fost aplicat un tratament complex, cu utilizarea preparatelor:
  1. TRIONIX, WG (tribenuron-metil 250 g/kg + Thifensulfron-metil 250 g/kg + florasulam, 100 g/kg + antidot isoxadifen-etil 100 g/kg). Cu norma de 60 g/ha.
  2. BOLIVAR FORTE, SC (tebuconazole, 240 g/l + kresoxim-metil, 125 g/l). Cu norma de 0,75 l/ha.
  3. VIARES, SC (acetamiprid, 300 g/l). Cu norma de 0,2 l/ha.
  4. ALFALIP EXTRA, SL (Etilat de nonilefenol formulă avansată). Cu norma de 0,2 l/ha.
 
La 17 zile după tratament, era vizibil că preparatul încă lucrează și combate inclusiv samulastra de rapiță și turița, atât în faze mici de dezvoltare, cât și plantele mature. Grâul se dezvoltă bine, putem spune că preparatul și-a făcut efectul.
 
Timpul de acțiune al preparatelor este lung, rezultatele au început să fie vizibile după 2 săptămâni de la aplicare, iar substanțele active lucrează pe o perioadă îndelungată. Odată cu creșterea temperaturilor, toate buruienile se usucă.
 
TRIONIX este recomandat a fi aplicat până la faza BBCH 41-45 („frunză stindard”) inclusiv. După cum se știe, în fazele BBCH 27-29, plantele de grâu și orz trec la dezvoltarea generativă. De aceea, este important ca impactul erbicidelor asupra plantelor cultivate în această perioadă și ulterior să fie minimizat. TRIONIX îndeplinește sarcina stabilită de cercetătorii ALFA Smart Agro într-o manieră exemplară.
 
 
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...