Rapița este o cultură care a devenit din ce în ce mai cultivată de către fermierii din Republica Moldova. Este o cultură rentabilă care, dacă are parte de condiții climatice favorabile creșterii și dezvoltării dar și de o tehnologie performantă, poate genera profituri foarte mari.
Riscul cel mai mare cu care fermierii se confruntă îl reprezintă seceta din toamnă. Pe lângă această problemă, combaterea bolilor, dăunătorilor și în special a buruienilor sunt aspecte cărora trebuie sa le fie acordată o atenție deosebită pentru a evita compromiterea culturii.
Cultura de rapiță poate fi serios afectată de buruieni. Pentru a împiedica acest lucru, este necesar un control periodic, prin care să se depisteze la timp apariția buruienilor. Sunt recomandate tratamentele cu erbicide, pentru a elimina orice buruieni care ar concura cu rapița pentru apă și hrană.
Compania Corteva Agriscience deține în portofoliu produse pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene, atât pentru segmentul de toamnă (Galera Super), cât și pentru segmentul de primăvară (SLASH™ EC).
Pentru aplicarea în primăvară, compania Corteva Agriscience vă pune la dispoziție cea mai avansată soluție tehnologică pentru controlul buruienilor dicotiledonate – erbicidul SLASH™ EC, erbicidul nr. 1 pentru controlul din primăvară al buruienilor din cultura de rapiță.
SLASH™ EC combate cu o eficacitate extraordinară turița (Galium aparine), buruiană dicotiledonată care dă cele mai multe bătăi de cap fermierilor, atât în perioada de vegetație a culturii, concurând planta, cât și la recoltarea și valorificarea producției. De asemenea, SLASH™ EC reprezintă cea mai eficientă soluție în combaterea buruienii Descurainia sophia (măturică) și cea mai de încredere soluție în combaterea pălămidei (Cirsium arvense). Alte buruieni problemă combătute de erbicidul SLASH™ EC sunt: albăstrea (Centaurea cyanus), mușețelul (Matricaria spp.), loboda (Chenopodium album), macul (Papaver rhoeas) – inclusiv macul rezistent la erbicidele sulfonil-ureice, romanița (Anthemis arvensis), susaiul (Sonchus arvensis), cornuții (Xanthium strumarium) și cruciulița (Senecio vularis).