CUM CREȘTEM PRODUCȚIA, CALITATEA ȘI CAPACITATEA DE PĂSTRARE A STRUGURILOR

30 jan 2024
Așa cum prețurile la inputuri cresc continuu, în special la îngrășămintele cu azot, produsul inovativ de la Corteva Utrisha N este soluția salvatoare pentru fermieri. După testările efectuate în câmp, fermierii și specialiștii din R. Moldova au introdus Utrisha N în schema de fertilizare a culturilor pentru că rezultatele sunt uimitoare.
 
Sergiu Tutovan, Director executiv al Asociației Producătorilor de Struguri de masă Cahul:
 
Utrisha N este un preparat pe bază de bacterii, care trăiesc în simbioză cu toate speciile de plante. Bacteria se localizează în frunză. Se aplică un tratament foliar. Bacteria, prin stomate, pătrunde în țesutul palisadic al frunzei și acolo se fixează. Planta, respirând, asimilează azotul din aer. Preparatul se încadrează fiziologic în metabolismul plantei și fixează azot proporțional cu necesitățile ei. Este adaptat perfect la fenofazele de dezvoltare a plantei.
 
Știm cu toții că în aer este cel mai mare conținut de azot, care în altă formă este inaccesibil plantelor. Din practică am observat că azotul fixat de către bacterii are o calitate mai înaltă decât cel administrat prin intermediul fertilizanților minerali.
 
Efectele se văd chiar la o săptămână de la tratamentele cu Utrisha N: frunzele devin de un verde mai închis. De asemenea, conținutul de zahăr în strugurii din plantațiile tratate cu Utrisha N este mai mare. Frunza plantei lucrează în parametri fiziologici optimali, imunitatea plantei crește. Astfel, drept rezultat, producătorul agricol poate micșora numărul de tratamente cu efect fitosanitar, mai spune expertul.
 
Sergiu Tutovan, Director executiv al Asociației Producătorilor de Struguri de masă Cahul:

Am aplicat anul acesta Utrisha N pe o suprafață mai mare. Tratamentul s-a efectuat înainte de apariția florilor, când planta are destul aparat foliar și vrem să sporim viteza și intensitatea proceselor fiziologice ale plantei în timpul și după înflorit. Sunt perioade cu necesitate maximă de azot pentru plantă.
 
La recoltare, se vede deja și diferența de recoltă dintre loturile tratate cu Utrisha N și cele ne tratate. Vorbim aici și despre cantitate, despre calitatea recoltei, dar și despre proprietățile păstrate în timpul depozitării pe o perioadă îndelungată.
 
Recomand preparatul Utrisha N tuturor viticultorilor, chir și celor sceptici. Încercați în calitate de experiment pentru început, la final veți vedea rezultatele.
 
Biostimulatorul Utrisha N este uimitor prin modul în care asigură azotul ori de câte ori plantele au nevoie de el. Acest lucru îmbunătățește în mod natural vitalitatea culturilor pe tot parcursul sezonului de dezvoltare.
 
Beneficiile Utrisha N sunt:
  • Crește potențialul de producție prin aprovizionarea continuă cu azot a plantelor fără a avea pierderi prin levigare sau denitrificare.
  • Formulare uscată, ușor de utilizat, ce poate fi păstrată chiar și 2 ani la temperaturi normale.
  • Sursă de azot biologică, sustenabilă fără emisii de CO2, fără limitări privind aplicarea și stadiul fenologic al culturilor și fără risc de arsuri ale plantelor de cultură.
  • Oferă plantelor azot în forma sa cea mai ușor asimilabilă, fără ca acestea să depună efort și energie suplimentară pentru metabolizarea lui.
  • Miscibil cu majoritatea produselor fitosanitare folosite în mod curent, excepție produsele cuprice.
 
Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro.
Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.
loading ...