CUM SĂ OBȚII PÂNĂ LA 800 KG ÎN PLUS LA RAPIȚĂ?

17 apr 2024
Aplică Propulse® de la Bayer și controlează Sclerotinia! Propulse® 250 SE - Fungicid sistemic cu efect garantat în combaterea bolilor la rapiță și floarea-soarelui în perioada înfloritului. Este un produs cu 2 substanțe active inovatoare: protioconazol și fluopiram, utilizate în strategiile anti-rezistență.
 
Beneficiile Tratamentului cu Propulse®:
  • Control deplin al putregaiului alb (Sclerotinia sp).
  • Prelungește vegetația culturii cu până la 2 săptămâni (umplerea boabelor).
  • (MMB) masa la o mie de boabe mai mare.
  • Evitarea pierderilor (silicve sănătoase, nu se desfac la recoltare).
  • Control deplin al bolilor principale în cultura de rapiță (Sclerotinia, Alternaria, Făinare, Fomoză).
 
Se aplică în vegetație din momentul apariției bobocilor florali încă nedeschiși până la sfârșitul înfloritului/scuturarea petalelor.
 
Se recomandă aplicarea preventivă, înainte de apariția primelor simptome de boală. Momentul optim de aplicare este cel de înflorire deplină, adică atunci când 50% din florile de pe racemul principal sunt deschise, iar petalele primelor flori înflorite încep să cadă. Perioada de absorbție în plantă este de jumătate de oră până la o oră de la aplicare, după care eventualele ploi survenite nu îi afectează eficacitatea.
 
Se recomandă un tratament pe sezon, cantitatea de soluție fiind de 200-400 L/ha. Propulse® este compatibil cu insecticidele destinate acestei perioade de vegetație.
 
În cazul utilizării produsului în combinație cu alte produse de protecție a plantelor sau îngrășăminte foliare, se recomandă în prealabil efectuarea unui test de compatibilitate fizico-chimică și a unui microtest pe cultură.
 
loading ...