ION CLIMA: Primul tratament și erbicidarea din toamnă a grâului mi-au asigurat un spor de producție

07 nov 2023
Ion Clima este fermier din raionul Florești, administrator al gospodăriei SRL ENDO-GRUP. Fermierul gestionează o suprafață de aproximativ 800 de hectare pe care cultivă porumb, grâu, rapiță, floarea-soarelui și orz. Anul 2023 a fost unul foarte complicat. La cerealele din prima grupă au fost precipitații și a obținut o roadă de peste 6 tone la hectar de grâu. Însă la porumb și floarea-soarelui recoltele sunt mai modeste. Cum a reușit fermierul să mărească randamentul la hectar la cultura de grâu în condițiile lui 2023, aflăm în acest material.
 
Ca tehnici de lucrare a solului acordăm prioritatea scarificării, pregătirii terenului din toamnă. Astfel, reușim să menținem în sol umezeala acumulată în timpul iernii. Tot toamna, am ales să aplicăm și erbicidul. Primăvara, nu întotdeauna ne permit condițiile climaterice să intervenim cu erbicidare la timpul potrivit. Am ales Citadel de la Corteva. Rezultatul obținut este destul de bun.
 
A avut un spor de 300 de kg de grâu la hectar
Pe parcursul perioadei de vegetație, a trebuit să ținem piept unui spectru mare de boli: făinarea, ruginile ș.a. Pentru prima dată, am optam pentru fungicidul Verben. L-am aplicat primăvara, după înfrățire. Rezultatul s-a văzut imediat: plantele aveau aspect mai viu. Toamna, la recoltare, era ușor vizibil lotul de grâu tratat cu Verben: era de un galbe intens. De asemenea, efectul s-a văzut și în recolte, au fost cu 2-4 boabe mai multe în spic de o calitate foarte bună. Am avut un spor de producție de 200-300 kg la hectar, spune agricultorul.
 
Dacă nu ești în pas cu noutățile din agricultură, nu reușești să ții pasul cu timpul, menționează fermierul. Acesta își propune să mai testeze un produs nou din portofoliul Corteva: biostimulatorul Ympact
 
Nu am dat niciodată greș cu preparatele Corteva. De fiecare dată, după testare, în următorul an, le includ pe suprafețe mari, mărturisește fermierul.
 
Toate produsele Corteva se bazează pe studiul riguros al substanțelor active și efectul lor asupra plantelor, fapt ce permite acestora să răspundă exact necesităților din câmp, iar fermierilor să obțină recolte bogate și de calitate înaltă.
 
Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro. Urmăriţi Corteva Agriscience și pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.
loading ...