LEONID LEU: Grâul este într-o stare foarte bună, fără semne de boală

11 mai 2023
Zis și făcut. La trei săptămâni după efectuarea tratamentului cu Amistar® Prime Pack, specialiștii Syngenta au revenit în gospodăria SRL „Agrolileu” din satul Porumbești, raionul Cantemir, pentru a verifica cum a acționat produsul și cât de eficient a fost în rezolvarea problemelor identificate. Din ceea ce se vede în câmp și din spusele fermierului, pachetul de fungicide și-a făcut efectul, înlăturând atacul de boală. În prezent, grâul este într-o stare foarte bună și se dezvoltă armonios.

Leonid Leu, fermier:

Acum 21 de zile, am depistat la cultura de grâu simptome ale bolilor: septorioza și făinarea. La recomandarea specialiștilor Syngenta, am efectuat tratamentul cu Amistar® Prime Pack în dozele: 750ml Amistar®  + 400ml Prime.

La momentul aplicării, grâul era în faza de înfrățire deplină, astăzi este în faza de burduf. Rezultatele se văd foarte bine. Amistar® Prime Pack este produsul cheie pentru combaterea septoriozei și făinării în cultura de grâu.

În prezent, grâul are 3-4 frunze curate, fără niciun simptom de boală. Cultura este într-o stare foarte bună.

Amintim că la mijloc de aprilie, echipa Syngenta a fost într-o vizită de lucru în gospodăria SRL „Agrolileu”, la efectuarea primului tratament cu fungicid la grâu. Specialiștii au oferit consultații fermierului în identificarea problemelor și alegerea corectă a schemei de tratament. Astfel, la cultura de grâu a fost aplicat tratamentul cu Amistar® Prime Pack.

Victor Timotin, Reprezentant vânzări Syngenta, Zona Sud:

Recomandăm acest produs anume pentru primul tratament la grâu deoarece, datorită substanțelor active: azoxistorbin și fenpropidin, avem un control bun al bolilor: septorioză, făinare și rugini.

Amistar® Prime Pack este soluția perfectă pentru controlul bolilor în prima perioadă de vegetație a culturii de cereale. Este soluția excelentă în lupta cu bolile: făinarea, ruginile și septorioza încă din T1. Are cea mai bună sistemicitate în plantă, exact când aceasta are o creștere explozivă.

Amistar® Prime Pack – avantaje:
  • Perioada lungă de protecție, până la 3-4 săptămâni.
  • Eficacitate foarte bună și în condiții de temperaturi mai scăzute, de până la +5 grade Celsius, în creștere.
  • Poate fi aplicat din stadiul de înfrățire până la sfârșitul înfloritului la culturile de cereale păioase.
Vă invităm să aflați mai multe detalii despre produse pe www.syngenta.md și să luați legătura cu reprezentanții Syngenta din zona dvs.
 
Contacte: https://www.syngenta.md
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...