TRIONIX: Un nou nivel de protecție a erbicidelor pentru grâu

16 feb 2024
În producția vegetală, rezultatul depinde întotdeauna de o serie de circumstanțe care uneori nu pot fi controlate. Vremea variabilă, factorul uman, precum și provocările economice fac din cultivarea culturilor o afacere riscantă. De aceea, cea mai importantă valoare astăzi este încrederea în rezultat.
 
În sezonul 2024, pe piața din R. Moldova a apărut un nou erbicid inovator, Trionix - cea mai recentă dezvoltare a ALFA Smart Agro, ce nu are analogi, întruchipează ideea de protecție maximă a culturilor cu un impact pozitiv asupra deblocării potențialului de producție.
 
Trionix este un erbicid pentru controlul sporit al buruienilor dicotiledonate în culturile de grâu, inclusiv grâul în faza de înspicare. Este format din patru componente (tribenuron-metil, 250 g/kg + tifensulfuron-metil, 250 g/kg + florasulam, 100 g/kg + (antidot) izoxadifen-etil, 100 g/kg), care oferă un spectru maxim de acțiune și elimină complet efectul negativ al tratamentului erbicid (datorită antidotului) asupra culturii în sine.
 
Spectrul de acțiune este cel mai larg
De fapt, combaterea eficientă a dicotiledonatelor în culturile de cereale din Moldova nu este o sarcină ușoară. Motivul este varietatea mare de buruieni din câmp, prezența buruienilor greu de eradicat și un procent ridicat al florii-soarelui în rotația culturilor.
 
Combinația ingredientelor active din diferite grupe chimice face din Trionix liderul absolut în combaterea buruienilor cu frunză lată în culturile de păioase. Noul erbicid ALFA Smart Agro controlează mai mult de 100 de specii de buruieni dicotiledonate, inclusiv buruieni problematice și greu de eradicat.
 

Acțiunea asupra muștarului de Polygonum convolvulus: Trionix (60 g/ha) + surfactantul Alphalip Extra (0,25 l/ha), la 17 zile de la aplicare
 
Trionix distruge în mod eficient buruienile perene, inclusiv sistemul radicular al acestora.
 

Acțiune pe Descurainia Sophia: Trionix (60 g/ha) + surfactantul Alphalip Extra (0,25 l/ha), la 32 de zile de la aplicare
 
Trionix controlează în mod clar toate tipurile de autoînsămânțare a florii-soarelui, inclusiv cele rezistente la tribenuron-metil și imidazolinone. Produsul este, de asemenea, impecabil împotriva samuraslei de rapiță, chiar și în faza de 3 sau mai multe perechi de frunze.
 

Acțiune asupra samuraslei de rapiță: Trionix (60 g/ha) + surfactant Alphalip Extra (0,25 l/ha), la 17 zile de la aplicare.
 
De ce este importantă protecția suplimentară a cerealelor?
Culturile de cereale sunt adesea supuse unor condiții stresante. De exemplu, fluctuații mari de temperatură primăvara și toamna. Aplicarea preparatelor cu un număr mare de componente de bază și suplimentare (în acest caz, chiar și prezența microfertilizanților poate avea un efect negativ). Depășirea deliberată și accidentală a ratelor recomandate de aplicare a SPR. Preparate de proastă calitate. Uneori, motivul poate fi sensibilitatea soiului sau a hibridului. Și, destul de des, mai mulți factori de stres se suprapun în câmp, ceea ce devine critic pentru productivitatea plantelor cultivate.
 
Sarcina izoxadifenului-etil (antidot) din Trionix este de a proteja fermierul de posibilele pierderi de randament din cauza unor astfel de stresuri.
 
Se știe că orzul este supus la erbicide și la alte stresuri mult mai sever decât grâul. Această cultură este un marker al selectivității preparatelor. Și, de exemplu, în Ucraina, noul erbicid ALFA Smart Agro (aici nu se numește Trionix, ci Triathlon Prime) este înregistrat pentru protecția grâului și a orzului în aceleași doze și cu aceleași faze largi de aplicare.
 
Conform rezultatelor experimentelor efectuate de departamentul de cercetare și dezvoltare al ALFA Smart Agro, s-a constatat că utilizarea erbicidului Trionix asigură o conservare semnificativă a potențialului de producție.
 
Trionix este recomandat a fi aplicat până la faza BBCH 41-45 („frunză stindard”) inclusiv. După cum se știe, în fazele BBCH 27-29, plantele de grâu și orz trec la dezvoltarea generativă. De aceea, este important ca impactul erbicidelor asupra plantelor cultivate în această perioadă și ulterior să fie minimizat. Trionix îndeplinește sarcina stabilită de cercetătorii ALFA Smart Agro într-o manieră exemplară.
 

 
Trionix ar putea fi singurul erbicid din sistemul de apărare. Fereastra largă de aplicare face posibilă așteptarea răsăririi tuturor buruienilor posibile și rezolvarea problemei cu o singură aplicare.
 
7 motive pentru a aplica Trionix
1. Impactul pozitiv asupra deblocării potențialului de producție al culturilor.
2. Spectrul maxim de acțiune.
3. Combaterea tuturor tipurilor de samuraslă de floarea-soarelui și rapiță.
4. Acțiune puternică împotriva buruienilor dicotiledonate datorită dozelor mari de substanțe active.
5. Perioadă largă de aplicare: foarte selectiv pentru cultură, de la germinare până la apariția frunzei stindard.
6. Nepretențios față de temperatura aerului (funcționează de la +5˚C).
7. Fără restricții, absolut sigur în rotația culturilor.
 
Fiecare agricultor se străduiește ca terenurile sale să aibă cele mai bune condiții - cea mai bună vreme, nutriție completă și SPR eficient, pentru a obține recolta dorită.
 
Dacă alegeți ce e mai bun - alegeți Trionix!
 
loading ...