PRODUSE DE SINTEZĂ ȘI BIOLOGICE, EFICIENTE ÎN LUPTA CU BOLILE ȘI DĂUNĂTORII DIN LIVEZI

12 jul 2023
FMC este o companie cu tradiții, ajunsă la aniversarea de 200 de ani, care investește anual peste 6% din cifra de afaceri în cercetare și dezvoltarea produselor noi. Asta ar însemna minim un milion de dolari pe zi, 365 de zile pe an. Sunt produse create pentru a răspunde nevoilor și provocărilor fermierilor.
 
Cătălin Viziru, Director Marketing FMC Ro și RM:
În prezent, FMC are cele mai multe produse în faza de cercetare și dezvoltare, fiecare substanță activă, aflându-se în diferite stadii de descoperire, dezvoltare sau lansare.

În următorii ani, vom veni pe piață cu insecticide, erbicide și fungicide, atât produse de sinteză, cât și biologice. De exemplu, biostimulantul Accudo care a obținut, în 2020, premiul pentru cel mai bun produs biologic la nivel mondial. De asemenea, vom veni cu cel mai bun produs pe bază de feromoni, care, aplicate pe culturi, vor întrerupe împerecherea dintre mascul și femelă. Astfel, vom realiza o combatere eficientă a dăunătorilor, păstrând o relație prietenoasă cu entomofauna utilă și polenizatori.
 
Cel mai nou produs, lansat de compania FMC în R. Moldova este EXIREL®.  Un insecticid modern, cu o formulare inovativă, o substanță activă cu un nou mod de acțiune. Un produs eficient în combaterea unui spectru larg de insecte.
 
Victor Pânzari, Consultant Regional FMC în Republica Moldova:   
EXIREL® este un produs de neînlocuit în schema de protecție la cultura de cireș, vișin, măr, prun și gutui. Controlează cele mai importante insecte la pomi și vița-de-vie. Produsul EXIREL® acționează prin contact și ingestie, are acțiune ovicidă, larvicidă și reduce populația dăunătorilor adulți. EXIREL® este soluția ideală pentru combaterea dăunătorilor rezistenți la alte grupe de insecticide.

Este un produs inofensiv față de artropodele benefice și insectele polenizatoare, poate fi aplicat la temperaturi înalte și este rezistent la spălare (ploaia căzută la două ore de la aplicare, nu diminuează eficacitatea produsului). Are  o acțiune de lungă durată: 14-21 de zile, cu termen de așteptare de 5-7 zile.

De asemenea, trebuie să menționăm partea de nutriție foliară din portofoliul FMC. Aici vorbim despre: Biostimulatorul SEAMAXX® SL, fertilizant foliar MANZINC™ SC, VERTEX HI - N 34® și fertilizantul FOLIAR EXTRA™.
 
Toate produsele din portofoliul FMC dedicate pomiculturii se încadrează bine în managementul integral de protecție a plantelor și sunt compatibile și cu alte produse fitosanitare.
loading ...