PENSIUNEA „CASA VECHE”, O DESTINAȚIE TURISTICĂ ÎNDRĂGITĂ DEJA DE STRĂINI

10 aug 2023
Vrei să descoperi sudul Moldovei cu tradiții, bucate locale și oameni interesanți? Vizitează pensiunea „Casa Veche” din satul Palanca, raionul Ștefan Vodă. Pensiunea a reușit să devină o locație atractivă inclusiv pentru turiștii străini, cu siguranță, îți va lăsa amintiri frumoase.
 
Fondatorii și proprietarii pensiunii sunt soții Zaharia și Tatiana Aramă. După 13 ani petrecuți în străinătate, aceștia s-au întors în Moldova și au pus bazele afacerii pe care acum o gestionează cu mult drag și dedicare. Totul a început de la inițiativa soților de a renova casa familiei din satul Palanca și o casă veche de peste 100 de ani din apropiere. Fiind motivați de istoriile de succes ale altor afaceri locale în sectorul turistic, soții au hotărât să dezvolte în această locație o pensiune în care să primească turiștii în peisajul pitoresc din apropierea râului Nistru.Citește și: DESTINAȚII TURISTICE ÎN R.MOLDOVA
 
Cazare în stil tradițional și plimbări pe malul Nistrului

Este o casă în stil rustic, cu o curte frumos amenajată și interior autentic moldovenesc, corespunzător zonei. Pensiunea are locuri de cazare, o terasă de vară și un restaurant cu bucătărie regională, precum și un spațiu pentru masterclass-uri culinare. În restaurant, bucatele sunt pregătite din produsele crescute chiar în grădina casei sau sunt procurate de la gospodarii din lunca Nistrului.
 
Pensiunea se află la 137 km distanță de Chișinău, vă recomandăm să mergeți acolo pe noapte. De asemenea, puteți admira priveliștea oferită de Nistru, plimbări cu barca și cu bicicletele.


 
Citește și: PENSIUNEA CASA DIN LUNCĂ

Afacerea familiei Aramă participă inclusiv la crearea oportunităților de muncă într-o zonă rurală în care se întâlnește frecvent fenomenul migrației, angajând șase persoane din regiune.
 
Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID Moldova, a oferit sprijin familiei Aramă prin intermediul unei investiții și asistențe combinate în valoare de 17 200 USD, fapt ce a contribuit la restaurarea și renovarea caselor tradiționale și transformarea lor într-o pensiune rurală, denumită „Casa Veche”. Datorită susținerii USAID, pensiunea are acum vizitatori locali și internaționali, cărora le oferă facilități de cazare de calitate înaltă și experiențe turistice autentice. Locația are o capacitate de cazare de 20 de persoane, iar restaurantul – de 50 de persoane.
 
Ce putem vizita la Palanca?

De altfel, prin satul Palanca vă puteți organiza un adevărat traseu turistic, vizitând mai multe destinații interesante precum: „Curtea Porumbeilor”, „Cămările Mierii” sau Compania Biantti. Vedeți în acest material mai multe detalii.
 

 
 
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...