REPUBLICA MOLDOVA - LA CEL MAI MARE TÂRG DE TURISM DIN LUME: ITB BERLIN

09 mar 2023
Zilele acestea, Republica Moldova are ocazia de-și promova potențialul turistic unui număr impunător de oameni din 180 de țări ale lumii. În perioada 7-9 martie, țara noastră participă la cel mai mare târg de turism din lume – ITB Berlin.

Aproximativ 10.000 de expozanți din aproape 180 de țări își expun produsele și serviciile în fața a aproximativ 160.000 de vizitatori, pentru a stabili parteneriate de lungă durată cu actori importanți din sectorul turistic.

În anul acesta, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova, cu suportul Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR), reunește sub brandul de țară „Pomul Vieții”, șapte operatori de turism, o vinărie, un hotel și un proiect transfrontalier.

Timp de trei zile, la standul Moldovei este promovată Agenda de Evenimente 2023 care conține 40 de evenimente culturale și sunt prezentate ofertele turistice precum: tururi vinicole, gastronomice, kayaking, birdwatching. Totodată, sunt promovate site-urile de țară moldova.travel și 360.moldova.travel - prin intermediul cărora turiștii germani vor afla (dar și vor vizualiza cu ajutorul opțiunii 360) destinațiile din Moldova.

În prima zi a evenimentului, Natalia Țurcanu, Manager Industria Turismului și Marketing al PCRR a participat în calitate de speaker în cadrul panelului Peace & Tourism al Conferinței ITB Berlin. Acest panel a abordat rolul geopoliticii în promovarea turismului, în special criza refugiaților cu care s-a confruntat Moldova, dar și despre solidaritatea de care a dat dovadă sectorul turistic pentru a sprijini cetățenii ucraineni care au fugit din fața războiului brutal declanșat de către Rusia în Ucraina.

Oferta turistică a Moldovei este prezentată în cadrul ITB Berlin deja de mai bine de 10 ani.
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...