BENEFICIILE MIERII ÎN FUNCȚIE DE TIPUL EI

19 mar 2024
În funcție de proveniența nectarului, există mai multe tipuri de miere, cu proprietăți diferite pentru organismul uman.
 
Miere de salcâm, bogată în fructoză, cu proprietăți calmante psihic. Este un bun expectorant, emolient pentru tractul digestiv și stimulent pentru activitatea cardiacă. Mierea de salcâm este recomandată în ameliorarea și tratarea următoarelor afecțiuni: tuse, antiseptic, diminuant al acidității gastrice, ulcer, astenii, nevroze, stimulent al activității inimii, îmbunătățește digestia și funcționarea ficatului.
 
Miere de floarea-soarelui, cu efect tonic pentru organism, întărește imunitatea, are efect antibiotic, este afrodiziacă și cea mai puternic energizantă. Mierea de floarea-soarelui este singura care conține lecitină în stare pură, fiind recomandată elevilor și studenților. De asemenea, este recomandată în caz de anemie, efort fizic și intelectual, stări de surmenaj.
 
Miere de tei, bogată în vitamine, în special din complexul B, aminoacizi, polen și mană. Este folosită pentru a trata răceala, gripele, tusea și bronșita. Se recomandă persoanelor care suferă de stres și insomnie, având efect calmant.
 
Mierea polifloră este obținută din nectarul mai multor specii de plante care înfloresc în aceeași perioadă de timp, fără ca una dintre ele să reprezinte mai mult de 10% din conținut. Culoarea și aroma mierii poliflore variază în funcție de floarea predominantă. În general, acest tip de miere stimulează apetitul, facilitează procesul digestiv, îmbunătățește activitatea inimii și a ficatului, determină o creștere a procentului de hemoglobină din sânge și este un excelent remediu pentru oboseala fizică și psihică.
 
Mierea de mană este un tip de miere extra-florală, obținută din substanțele secretate de diverse insecte care trăiesc pe părțile verzi ale unei plante. Este bogată în calciu și magneziu, săruri asimilate mult mai bine de organism prin alimentație naturală, decât administrare sintetică.
 
Sursa: Stupul vesel https://stupulvesel.ro/tipuri-de-miere-de-albine/
loading ...