FORUMUL NAȚIONAL AL CRESCĂTORILOR DE ANIMALE. Când și unde se va desfășura, subiecte abordate, cine poate participa, vedeți AICI

06 feb 2023
În contextul tendințelor modiale de producere a cărnii și ouălor fără riscuri asupra sănătății consumatorilor, crescătorii de animale, medicii veterinari și specialiștii în nutriția animalelor sunt invitați, vineri, 10 februarie, la ZooProfiDay: Forumul Național al Crescătorilor de Animale.

Seminarul se va desfășura în 2 ateliere: „Păsări” și „Suine”, în cadrul cărora, 2 experți din Germania vor prezenta informații uitle despre:
  • Alimentația scroafelor
  • Alimentația tineretului suin
  • Alimentația suinelor în condițiile de stres termic
  • Problemele de sănătate la păsări și tratamentele fără antibiotice
  • Riscul micotoxinelor în furaje
  • Managmentul în ferme
Evenimentul este organizat de către compania „Mărculești-Combi” și se va desfășura în incinta hotelului „VisPas”, situat pe strada Alexandru Lăpușneanu 26 din orașul Chișinău.

Seminarul este la a doua ediție, prima a fost în 2020, dar din cauza pandemiei nu am putut organiza evenimentul în ultimii 2 ani. Suntem bucuroși să revenim cu informații utile pentru crescătorii de animale. Scopul nostru este să desfășurăm evenimentul anual și de fieare dată să avem prezenți speakeri, specialiști internaționali în veterinărie, zootehnie și nutriția animalelor.

Anul acesta, îi vom avea pe Andreas Jansen, inginer în agricultură, specialist în nutriția păsărilor, cu experiență în producerea ouălor, reproducerea păsărilor și optimizarea costurilor pentru furaje la atelierul dedicat crescătorilor de păsări. Pentru crescătorii de porci, va vorbi Alfons Heseker, doctor în agricultură, menționează Andrei Tăbăcaru, director comercial „Mărculești-Combi”.

De asemenea, la eveniment va fi prezent ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, care va informa fermierii despre ultimile schimbări la legea zootehniei și posibilități de finanțare.

Medicii veterinari, prezenți la eveniment vor primi certificat de participare cu punctaj pentru certificatul de liberă practică.

Programul evenimentului:

loading ...