PRIMELE CERERI PENTRU CREDITUL AGRICOL DE URGENȚĂ AU FOST APROBATE

07 mar 2024
Întreprinderile agricole micro și mici care au în cadrul activității cultivarea cerealelor au accesat deja credite în valoare de până la 500 000 lei, cu o garanție de 90% din partea Fondului de Garantare a Creditelor, administrat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Citiți și: CREDITUL AGRICOL DE URGENȚĂ, INFORMAȚII UTILE PENTRU FERMIERI
 
Resursele financiare puse la dispoziție vor fi utilizate pentru: achiziționarea de semințe, combustibil, îngrășăminte, servicii mecanizate și suport financiar pentru costurile de muncă asociate lucrărilor agricole desfășurate în sezonul primăverii.

Citiți și: UN NOU PRODUS DE CREDITARE PENTRU FERMIERI ÎN VALOARE DE 1 MILION 600 MII LEI

Procedura de solicitare a garanțiilor din partea ODA este complet automatizată, și are loc prin intermediul băncilor partenere. Astfel, solicitanții sunt îndemnați să acceseze creditele garantate prin intermediul uneia dintre cele 11 bănci partenere din țară.
 
Produsul de garantare „Credit Agricol de Urgență" a fost propus de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare drept urmare a protestelor fermierilor din țară, care au solicitat introducerea unui moratoriu la achitarea ratelor de către producătorii agricoli.
 
Produsul va fi disponibil și operațional până în data de 31 mai 2024.
 
Pentru mai multe detalii, vedeți AICI.
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...