UCIP IFAD ACORDĂ GRANTURI PENTRU TEHNICĂ ȘI ECHIPAMENTE AGRICOLE

12 jun 2023
12 antreprenori vor beneficia de suport financiar sub formă de Grant în valoare de 7500 dolari SUA, pentru a-și adapta afacerile la schimbările climatice. Aceștia vor fi susținuți de Programele IFAD să-și procure echipamente și tehnică agricolă corespunzătoare cerințelor individuale.

Este vorba de Granturi pentru finanțarea măsurilor de adaptare a sistemelor de producere agricolă la schimbările climatice, finanțate de Fondul Fiduciar al Programului de Adaptare a Micilor Producători (Fondul ASAP).

UCIP IFAD acordă asistentă financiară sub formă de grant pentru finanțarea activităților, care ar asigura o mai bună adaptare a sistemelor de producere agricolă primară la schimbările climatice.

Până în prezent, au fost debursate 159 GRANTURI pentru finanțarea echipamentelor si tehnicii agricole, care includ următoarele tipuri de investiții eligibile:
  • Echipamente la implementarea tehnologiilor eficiente de irigare micro-presurizată;
  • Echipament pentru agricultura conservativă (semănătoare No-till și Mini-till pentru culturi cerealiere și culturi prășitoare, scarificatoare, tocătoare pentru fărâmițarea resturilor vegetale, etc.);
  • Sisteme anti-grindină și plasă pentru umbrire;
  • Set de jgheaburi, țevi și rezervoare pentru colectarea apei de ploaie de pe construcțiile din zona de producție;
  • Echipament de producere a energiei solare în zona de producere (instalații fotovoltaice, instalații solare termale);
  • Mașini și utilaje folosite în sistemul  de producere a culturilor organice.
Sunt îndemnați toți producătorii agricoli, care practică activități agricole sau de procesare a producției agricole în zonele rurale, să aplice dosarele pentru a beneficia de suport financiar sub formă de grant in valoarea de 7500 dolari SUA, până la epuizarea fondurilor disponibile.
 
Fermierii pot beneficia de suport consultativ GRATUIT la accesarea granturilor pentru finanțarea măsurilor de adaptare a sistemelor de producere agricolă la schimbările climatice oferit de experți angajați de UCIP IFAD.

Modelul Cererilor de finanțare pot fi descărcate accesând acest LINK.
 
 
loading ...