GRANT PENTRU PRODUCEREA ȘI UTILIZAREA ENERGIEI REGENERABILE PENTRU IRIGARE

16 feb 2024
Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR) implementat de Chemonics International, lansează un apel de finanțare prin grant pentru implementarea producerii și utilizării energiei regenerabile în procesul de pompare și distribuire a apei pentru irigare de către Asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) din Republica Moldova. Scopul proiectului este de a îmbunătăți nivelul de securitate a aprovizionării cu energie, diversificarea surselor de energie utilizate, reducerea impactului economic asupra prețului apei pentru irigare cauzat de creșterea costurilor energiei electrice și reducerea importurilor de surse de energie de origine fosilă.
 
PCRR anticipează acordarea a aproximativ 2,400,000 MDL pentru finanțarea apelului de grant, care urmează să fie atribuiți către 3-4 beneficiari de granturi. Suma unui grant nu va depăși 800,000 MDL sau 40% din valoarea totală a investițiilor în energiile regenerabile, dar aceasta va depinde de activitățile propuse și negocierile finale și poate fi mai mică sau mai mare decât suma specificată mai sus.
 
Granturile vor fi acordate și implementate în conformitate cu regulamentele care reglementează activitatea de finanțare prin granturi ale USAID și Guvernului SUA și politicile interne de gestionare a granturilor ale Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova.
 
Pentru dosarul complet al aplicației accesați Linkul.
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1te5-wpms31qlUPiAw8WZShmKbi1n9yiD 
 
Solicitanții interesați au posibilitatea să adreseze întrebări referitor la această solicitare expediind întrebările până la 12 martie 2024 la adresa: mda-rcra-grants@chemonics.md. Pentru a asigura un proces corect și transparent, rugăm ca toată comunicarea să se facă doar prin email, și nu prin telefon.
 
Proiectul va organiza un atelier informativ online privind procedura de aplicare la data de 28 februarie 2024, orele 11:00, prin intermediul platformei ZOOM.
 
Acest atelier va oferi solicitanților eligibili și interesați posibilitatea de a adresa întrebări despre acest apel și a primi îndrumări referitor la modul de completare a formularului de aplicare. Solicitanții interesați care îndeplinesc cerințele de eligibilitate definite în Secțiunea IV de mai jos și care ar vrea să participe la acest atelier sunt rugați să confirme participarea, completând formularul de înregistrare până la data de 27 februarie 2024.
loading ...