FERMIERII BULGARI PROTESTEAZĂ. Au blocat toate vămile cu România

07 feb 2024
Fermierii si cultivatorii bulgarii protestează la nivelul național cerând protejarea producției interne și a ajutoarelor. Aceștia au blocat toate vămile cu România. Peste 100 de protestatari au decis să staționeze pe marginea drumului.
 
Demonstrații și blocaje sunt planificate în 80 de locuri din Bulgaria. Blocajele și protestele vor continua și în zilele următoare, scrie Antena3.
 
Asociația Națională a Producătorilor Bulgari de Cereale a prezentat o hartă cu 80 de puncte din țară, unde circulația va fi blocată cu echipamente grele cel puțin două ore pe zi, pe perioada nelimitată.
 
În cazul frontierei cu România, ar urma să fie blocate temporar, de la această oră, podurile și punctele de frontiera Giurgiu-Ruse și Calafat – Vidin precum și vămile de la Silistra – Ostrov – Călărași, Kardam – Negru Vodă și Durankulak – Vama Veche.
 
Traficul prin PTF Giurgiu-Ruse a fost oprit pe ambele sensuri din cauza unui protest al fermierilor bulgari care se desfășoară în sensul giratoriu din PTF Ruse.
 
Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 6 şi 7 februarie 2024, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei vor fi desfăşurate acţiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Ruse-Giurgiu, se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ITPF Giurgiu.
 
Garda de Coastă a fost informată, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 06.02.2024 și 07.02.2024, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei vor fi desfășurate acțiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Negru Vodă si Vama Veche.
 
Astfel, în funcție de evoluția situaţiei în punctul de trecere a frontierei, timpii de așteptare vor fi actualizați periodic.
loading ...