MAI MULTE FABRICI DE LACTATE DIN EUROPA, AUSTRALIA, SUA SE ÎNCHID

19 mar 2024
Cooperativa de produse lactate Organic Dairy Hub din Waikato, Noua Zeelandă, a anunțat lichidarea voluntară. Cooperativa, înființată în 2015, prelucrează lapte în diferite unități din Insula de Nord, exportând produse lactate certificate sub marca Ours Truly, inclusiv produse lactate organice A3. Declarația de lichidare voluntară depusă pe 29 noiembrie este considerată solvabilă, iar lichidatorii KPMG afirmă că toți creditorii sunt de așteptat să fie plătiți integral în termen de 12 luni.
 
Nestlé a anunțat planuri de a-și închide fabrica de produse lactate din Matagalpa, Nicaragua, invocând necesitatea „operațiunilor eficiente și productive” în condițiile globale actuale. În ciuda închiderii fabricii de produse lactate, Nestlé își va menține rolul în achiziționarea a 13% din cafeaua țării, scrie Dairynews.today.

Bega Group, care a achiziționat Betta Milk de la TasFoods în decembrie 2023 împreună cu Meander Valley Dairy, intenționează acum să închidă fabrica de procesare a produselor lactate Betta Milk situată în Burnie, nord-vestul Tasmania. Această decizie face parte dintr-o mișcare strategică de consolidare a operațiunilor de procesare a laptelui, deoarece uzina învechită din Burnie face loc relocării operațiunilor într-o altă fabrică a companiei din Lenah Valley, lângă Hobart. Cu toate acestea, această inițiativă de restructurare poate duce la potențiale pierderi de locuri de muncă.
 
Robert Flanagan, care reprezintă Sindicatul Muncitorilor din Australia (AWU), și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul acestei decizii asupra sectorului de prelucrare a produselor lactate din nord-vestul Tasmaniei.
 
Tetra Pak a anunțat închiderea producției de materiale de ambalare din Jurong și consolidarea producției din Singapore la celelalte fabrici din regiune.
 
Achiziția de către Theo Müller anul trecut a majorității activității de producție de lactate a Royal FrieslandCampina din Germania a dus la schimbări semnificative. Compania a informat acum aproximativ 400 de angajați de la fabricile din Heilbronn și Schefflenz că ambele unități își vor înceta treptat operațiunile până în vara anului 2026.
 
De asemenea, publicând raportul său anual, Kerry Group a anunțat deschiderea către oferte pentru vânzarea afacerii sale cu produse lactate irlandeze. În timp ce afacerea irlandeză cu produse lactate rămâne relativ neprofitabilă, CEO-ul Kerry Scanlon a subliniat calitatea acesteia, afirmând că „nu cedează niciunei (afaceri cu produse lactate) care există în lume”.
 
Gigantul irlandez al lactatelor Ornua , cunoscut pentru producerea de produse lactate Kerrygold, închide una dintre fabricile sale de brânzeturi din Pennsylvania, punând în pericol 66 de locuri de muncă. Închiderea fabricii din județul Lawrence a fost anunțată cu doar câteva zile înainte de Ziua Sf. Patrick, punând în șoc angajații producătorului internațional de lactate, potrivit presei locale. Mai târziu, a anunțat
 
Ornuaintenționează să-și vândă pachetul de control în CoreFX Ingredients, un furnizor cunoscut de ingrediente pentru alimente uscate, situat în Illinois, SUA.”
 
loading ...