MINISTRUL AGRICULTURII DIN UCRAINA, DEMIS PENTRU CORUPȚIE

10 mai 2024
Ucraina a rămas fără ministru al agriculturii. Mikola Solski a fost demis din funcție de către Parlamentul Ucrainei. 273 de deputați au votat eliminarea lui Solski. Politicianul este acuzat de comiterea unor infracțiuni de către agenția națională anticorupție, însă neagă acuzațiile, scrie Agrointel.

Parlamentul ucrainean, Rada Supremă, l-a demis pe Mikola Solski din funcția de ministru al Agriculturii după ce acesta și-a depus, la finalul lunii aprilie, demisia în urma investigațiilor privind acuzațiile de corupție, a anunțat parlamentarul Iaroslav Zelezniak pe platforma Telegram.
 
Potrivit acuzațiilor, Solski ar fi confiscat terenuri publice în valoare de 6,9 milioane de euro. Acesta, însă, neagă acuzațiile. La acel moment, politicianul a declarat că ar continua să lucreze în funcția de ministru al Agriculturii dacă Parlamentul i-ar respinge demisia.
 
Mikola Solski a lucrat pentru o firmă de avocatură până în 2019, potrivit biografiei sale oficiale. El a fost ales în parlament în acel an și numit ministru în martie 2022. Fostul ministru a jucat rolul principal în eforturile Ucrainei de a menține sectorul cerealelor pe linia de plutire în contextul în care rușii au blocat rutele de export de pe Marea Neagră, au minat pășunile și au ocupat terenuri agricole.
 
loading ...