O NAVĂ ÎNCĂRCATĂ CU ÎNGRĂȘĂMINTE S-A SCUFUNDAT ÎN DUNĂRE

08 jan 2024
O navă marfar, încărcată cu îngrășământ s-a scufundat după ce a lovit un pod de la granița fluviului Dunărea dintre Serbia și Croația, stârnind temeri de pagube grave asupra mediului.
 
Ministerul Mediului din Serbia a declarat că barja care s-a scufundat la aproximativ 40 de minute după miezul nopții transporta 1.000 de tone de îngrășământ cu azot, adăugând că Agenția pentru Protecția Mediului monitorizează situația de pe Dunăre, scrie Apnews. 
 
Autoritățile croate au închis podul și un punct de trecere a frontierei cu Serbia în timp ce au inspectat avariile aduse unuia dintre stâlpii podului care a fost lovit de navă. Nu au fost raportați răniți.
 
Nava cu înmatriculare germană călătorea din Austria către un port sârbesc dunărean, la Nord de capitala Serbiei, Belgrad.
 
Scufundarea unei barje cu 1.000 de tone de îngrășământ va avea cu siguranță un impact negativ asupra florei și faunei râului și indirect asupra noastră, a declarat expertul în mediu Dusan Blagojevic pentru postul N1.
 
Utilizarea excesivă și ineficientă a îngrășământului ar putea dăuna producției agricole și poate duce la poluarea atmosferică.
loading ...