POLONEZII AU DEBLOCAT GRANIȚA CU RUSIA, DAR AU ÎNCHIS COMPLET FRONTIERA CU UCRAINA

25 mar 2024
Fermierii polonezi au suspendat acțiunea de protest la granița cu Federația Rusă la Grzehotki, pe care au început-o săptămâna trecută. Aceștea spun că sunt surprinși de câte mărfuri sunt trimise în Uniunea Europeană din Rusia, scrie Agroportal.
 
Uniunea Europeană nu a adoptat încă o decizie de interzicere a importului de cereale din Rusia în Comunitate. În ciuda faptului că țările au condamnat atacul Rusiei asupra Ucrainei, comerțul cu Rusia continuă. Ei transportă o mulțime de lucruri, în special transportă gaz și nu doar gaz lichefiat, un șofer a spus că transportă metan, adaugă Jerzy Salitra de la consiliul de conducere al Camerei de Agricultură Varmia-Masurian.
 
Cu toate acestea, organizatorii acțiunii au spus că blocajul frontierei va fi oprit în legătură cu viitoarele sărbători de Paște. Anterior, protestatarii au fost mai hotărâți, anunțând o blocare a graniței cu Rusia pentru cel puțin o lună.
 
În același timp, în weekend, protestatarii polonezi au blocat complet circulația vehiculelor de marfă către Polonia la punctele de control Yagodin și Rava-Ruska. Andriy Demchenko, purtătorul de cuvânt al DPSU, a spus despre acest lucru.
 
Potrivit acestuia, la cele două puncte de control - „Yagodin” și „Rava-Ruska” - fermierii polonezi nu permit deloc să treacă vehiculele de marfă care vin din Ucraina în Polonia.
 
În ultima perioadă, avem zero indicatori de trecere a frontierei pentru a părăsi Ucraina. Desigur, ele permit unui anumit număr de vehicule de marfă să meargă în Ucraina, dar acest lucru este departe de a fi ideal, de la capacitățile fiecăreia dintre aceste direcții, a spus purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate a Statului.
 
Potrivit acestuia, în ziua de 23 martie, aproximativ 60 de camioane au trecut prin punctul de control „Yagodin” în direcția Ucrainei.
 
loading ...