POLONIA INTERZICE ȘI IMPORTUL DE ULEI DE FLOAREA-SOARELUI DIN UCRAINA

26 apr 2023
Comisia Europeană a acceptat propunerea Poloniei de a interzice importul uleiului de floarea-soarelui din Ucraina. Totuși, tranzitul acestui produs va fi permis, a declarat ministrul Agriculturii, Robert Telus, transmite AGROMEDIA, cu referire la RMF24.

Anterior, Polonia a inclus patru produse pe lista interdicțiilor - grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea-soarelui. Ministrul Telus a anunțat că Polonia nu-și va retrage decizia de interdicție a importurilor ucrainene până când nu vor fi îndeplinite condițiile poloneze.

Nu vom renunța la acțiunile noastre în acest moment, pe care le-am întreprins, dacă nu obținem instrumentele adecvate care să garanteze că fermierul polonez va fi în siguranță atunci când vine vorba de chestiuni legate de comerț, afluxul de mărfuri din Ucraina către Polonia - a declarat ministrul Telus la Luxemburg după discuții cu comisarii UE.

Încă negociem și alte produse, a spus ministrul polonez, precizând:  Pe lângă aceste cinci, vrem făină, miere, zahăr, fructe moi (congelate), ouă, carne (în special carne de pasăre), lapte și produse lactate și suc de mere, concentrat de mere.

Comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, încurajează autoritățile poloneze să ajungă cât mai rapid la un compromis cu CE.
loading ...