PORTUL BELGOROD-NISTRU A FOST VÂNDUT CU 220 DE MILIOANE UAH

14 mar 2023
Autoritățile din Ucraina mai vând încă un port. De data aceasta este vorba despre Portul de Comerț Maritim Bilhorod-Nistru. Luni, 13 martie, s-a desfășurat licitația online pentru privatizarea complexului unic de proprietate al portului, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agroportal.

Oleksandr Slavschii, șeful filialei regionale a Fondului Proprietății de Stat al Ucrainei din regiunile Odesa și Nikolaev, a anunțat despre licitație pe pagina sa de Facebook.

Cea mai mare ofertă a fost suma de 220 de milioane 100 hrivne.

Portul Belgorod-Nistru are trei locații:
  • facilități principale din orașul Belgorod-Dnestrovsky de pe malul estuarului;
  • punct port cu acces la mare în Golf;
  • centru de recreere din Zatoka.
Potrivit presei ucrainene, câștigătorul licitației a fost „Ukrdoninvest” SRL al lui Vitalii Kropacheva.

Despre următorii pași: avem 7 zile lucrătoare pentru a verifica câștigătorul licitației (dacă nu are legătură cu Federația Rusă și dacă nu este prezent pe listele de sancțiuni). Urmează semnarea protocolului de licitație, plata și abia apoi semnarea contractului de vânzare, care poate dura încă 2-3 luni, a adăugat Slavski.

Amintim că în ianuarie 2023 un alt port din Ucraina a fost privatizat, „Ust-Dunaisk” din regiunea Odessa. Prețul de pornire fiind de 60 de milioane UAH, au făcut tranzacții opt participanți. Cel mai mare preț pentru portul comercial „Ust-Dunaisk” a fost oferit de o companie privată - peste 201 milioane UAH (peste 5 milioane de euro).
 
loading ...