RÂND DE CAMIOANE ÎN VAMA SIREȚ, PROTESTATARII AU BLOCAT TRECEREA FRONTIEREI

17 jan 2024
Rândul de camioane care așteaptă în vama Sireț, România este de 10 km. Fermierii și transportatorii din țara vecină au blocat frontiera în semn de protest. În același timp, șoferii turci și ucraineni, blocați în vamă au organizat protestul lor, cerând să fie lăsați să treacă vama.
 
Aproximativ 150 de şoferi ucraineni şi turci ale căror camioane au fost blocate la intrarea în oraşul Siret, din cauza protestelor fermierilor, au organizat, la rândul lor, o acţiune de protest în centrul localităţii Siret, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Ionel Postelnicu.

Protestul fermierilor la frntieră continuă pentru a 2-a zi, iar şoferii străini sunt nemulţumiţi de faptul că perioada lungă de aşteptare i-a determinat să rămână fără motorină, alimente sau apă.
 
De asemenea, peste 4.500 de camioane și tractoare scoase în stradă, blocând căile de acces în reședințele de județ. La intrările în orașe poliția face filtre pentru a-i opri pe protestatari.
 
Cerințele fermierilor protestatari sunt: plata subvențiilor APIA și rambursarea de TVA, acordarea creditelor subvenţionate pentru agricultură, concurența cerealelor ieftine din Ucraina, schimbările climatice.
 
 
loading ...