RECOLTAREA MECANICĂ A ZMEURII ȘI AFINELOR. Care sunt soluțiile?

05 apr 2023

Recoltarea mecanică a pomușoarelor

Lipsa muncitorilor pentru recoltare este o problemă tot mai mare în industria horticolă. O soluție care se pare că reprezintă viitorul în domeniul cultivării fructelor de pădure sunt mașinile de recoltare. Producătorii vin cu oferte de mașini ce permit recoltarea de zmeură și alte fructe de pe arbuști cultivați pe suport plat, precum și pe suporturi în formă de T sau fără suport.

Mașinile de recoltat - cum funcționează?

Mecanismul de funcționare a mașinii de recoltat este foarte simplu - mașina trece peste tufișuri și, folosind un sistem de scuturătoare verticale, fructele coapte cad pe transportor, care le direcționează pentru curățare.Apoi, fructele sunt transportate pe benzi transportoare la containere. Deși întregul principiu de funcționare al recoltatorului se bazează pe recoltarea mecanică a fructelor, există posibilitatea unui control suplimentar al fructelor recoltate de către două persoane, pentru care există câte un loc pe fiecare parte a recoltatorului. Este posibilă mărirea platformei de lucru.

Agitatoarele verticale și aranjamentul degetelor de scuturare sunt construite în așa mod încât să garanteze scuturarea eficientă a fructelor chiar și cu vibrații ușoare ale scuturatoarelor. Mașina de recoltat are o gamă largă de parametri de lucru. Acest lucru vă permite să culegeți numai fructele coapte sau toate - depinde de scopul fructelor. Fructele scuturate și curățate trec prin transportorul de selecție și apoi merg la recipientele amplasate pe platforma de lucru.

Sunt eficiente mașinile de recoltat?

De exemplu, în Polonia, ¾ din producția de zmeură este direcționată pentru a satisface nevoile industriei. Fabricile de procesare încep și ele să fie interesate de fructe precum sunt zmeura, afinele. În această situație, recoltarea mecanică este o șansă de a menține producția pentru prelucrare.

Sursa: sadyogrody.pl
loading ...