ȘI LA BUCUREȘTI PROTESTEAZĂ FERMIERII. Ce revendicări au, vedeți AICI

10 jan 2024
Un protest spontan a fost anunțat online de fermierii din România, acțiunea nefiind asumată oficial de nicio organizație. Conform unui mesaj care circulă în online, miercuri – 10 ianuarie, este programat să aibă un protest spontan, la care urmează să participe 122 de camioane și 70 de tractoare, scrie G4media.  
 
Nu facem grevă, nu facem protest, nu blocăm circulația, nu blocăm drumuri. Noi circulăm cu viteză redusă. Noi facem un protest spontan și un protest spontan nu are nevoie de autorizații, se arată în mesajul citat de agrointel.ro.
 
Fermierii din estul țării, care ar fi plecat de ieri din Bacău, urmează să se îndrepte miercuri spre Capitală. Agricultorii și-au unit forțele cu transportatorii și vor protesta împreună.
 
Fermierii au o listă neoficială cu 13 probleme la care așteaptă rezolvare, printre care se numără rezolvarea situației legate de permisele de conducere pentru tractoriști, acordarea subvențiilor fără întârziere, legea forței majore, protejarea fermierilor români în fața investitorilor străini, legea arendei, legea prevenției etc.
 
Amintim că și în alte țări din UE fermierii desfășoară proteste în această perioadă. În Germania, fermierii au ieșit cu mii de tractoare, blocând circulația pe drumuri naționale și mai multe orașe mari din țară. Germanii protestează împotriva majorării impozitelor și excluderea returnării taxei TVA pentru fermieri.
 
De asemenea, și în Polonia agricultorii au scos tehnica agricolă la protest. Aici, manifestările se desfășoară la frontieră. Transportatorii polonezi denunţă „concurenţa neloială” făcută de colegii lor ucraineni.
 
 
 
loading ...