UCRAINA PLANIFICĂ O RUTĂ SUPLIMENTARĂ PE DUNĂRE PENTRU TRANSPORTUL CEREALELOR

21 feb 2024
Ucrainenii plănuiesc o nouă rută prin care să-și exporte cerealele. Barjele cu cereale ar urma să plece din portul Izmail din Ucraina, către portul Constanța și să își continue drumul pe Dunăre până în Germania. Autoritățile ucrainene au constatat că România este mai „previzibilă”, scrie Agrointel
 
Ucraina vrea să folosească o rută suplimentară pe Dunăre pentru creșterea exporturilor de cereale la nivelurile de dinainte de război, în special în contextul în care există și blocada impusă de Polonia, conform Bloomberg. Compania Danube Shipping Co. din Ucraina a construit deja a doua barjă de mare tonaj pentru transportul de cereale, potrivit Ministerului Infrastructurii din Ucraina.
 
Planurile noastre pentru acest an sunt de a elimina toate obstacolele artificiale pentru exportatori și lucrăm la îmbunătățirea logisticii interne. Planificăm transportul de containere prin Dunărea superioară, deoarece România este mai previzibilă decât frontiera poloneză, a declarat ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov.
 
Potrivit ministrului, noua rută ar pleca din portul Izmail din Ucraina, către portul Constanța, continuând către porturile dunărene din Germania.
 
 
loading ...