UCRAINA VA PRIMI REDUCERI PENTRU TRANZITUL MĂRFURILOR PRIN MOLDOVA PÂNĂ ÎN 2024

21 dec 2023
Ucraina va primi reduceri la tarifele pentru transportul de tranzit al mărfurilor din pe teritoriul Republicii Moldova până în 2024. Informația a fost făcută publică de către Valery Tkachev, director adjunct al Departamentului de Lucru Comercial al SA „Ukrzaliznytsia” în cadrul unei întâlniri online cu transportatorii din România și Moldova, transmite AGROMEDIA, cu referire la Rail.insider
 
Calea Ferată din Moldova a extins reducerile pe care le-a acordat la tarifele pentru transportul de tranzit pentru anii 2023 și 2024. Separat, au dat și reducere la transport prin Cuciurgan. Și astăzi avem reduceri la toate rutele de tranzit prin teritoriul Moldovei, fără excepție. Rog expeditorii ucraineni, dacă este posibil, să transporte mărfuri pe teritoriul Moldovei pe cât posibil, a spus Valery Tkachev.
 
Potrivit acestuia, de la începutul lunii decembrie au fost transportate 107 mii de tone de mărfuri prin Moldova. În special, 71 mii tone — în conexiuni de export și tranzit și 36 mii de tone — în import și tranzit. Luna trecută au fost transportate prin Moldova 237,5 mii de tone.
 
loading ...