UE IMPUNE TAXE DE IMPORT PENTRU CEREALELE RUSEȘTI

19 mar 2024
Uniunea Europeană intenționează să impună taxe la importurile de cereale din Federația Rusă și de la Belarus în mărime de 95 de euro per tonă.
 
Uniunea Europeană se pregătește să introducă tarife la importurile de grâu din Rusia și Belarus pentru a-i asigura pe fermieri și unele țări membre. În următoarele zile se așteaptă ca Comisia Europeană să introducă o taxă de 95 de euro pe tonă la grâul din Rusia și Belarus, scrie Financial Times.
 
Potrivit surselor ziarului, un astfel de pas va duce la o creștere a prețului cu cel puțin 50 la sută. În plus, după cum sa anunțat deja, vor fi introduse taxe de 50 la sută și pentru semințele oleaginoase și produsele lor prelucrate.
 
În Europa, fermierii protestează deja de câțiva ani: primul a avut loc în 2019 Țările de Jos, din cauza înăspririi așa-numitelor „reglementări verzi”. În 2023, protestele s-au extins în alte țări și au implicat 12 state până la sfârșitul anului. Pe lângă agenda „verde”, fermierii protestează împotriva scăderii prețurilor produselor lor din cauza importului de cereale ucrainene exceptate de la respectarea reglementărilor UE; la îngrășăminte și combustibili indicați ca fiind prea scumpi și asupra cărora unele guverne au retras subvențiile; și finanțare bugetară insuficientă pentru sector.
loading ...